Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kunskap och innovation

- handlingsområde i livsmedelshandlingsplanen

Målbild

Örebroregionens innovationssystem bidrar till mer och fler hållbara innovationer i livsmedelskedjan. Samverkan mellan offentlig sektor, forskning och näringsliv skapar möjligheter till utveckling i livsmedelskedjan.
Långsiktig samverkan skapar acceleration och kunskapsutveckling i livsmedelskedjan, ökad innovationskraft och främjar företagens entreprenöriella aktivitet. Strategisk samverkan säkrar kompetensförsörjning och kunskapsutveckling i hela livsmedelskedjan.

Prioriterade åtgärder

• Strategiskt och långsiktigt arbete med kompetensförsörjning inom livsmedelsyrkena i länet – från primärproduktion genom hela livsmedelskedjan till konsument.
• Stärk kopplingen mellan Örebro universitets forskningsområden och den regionala livsmedelskedjans utveckling.
• Test- och demonstrationsmiljöer för samverkan mellan länets livsmedelsföretag och offentliga kök stärker den regionala livsmedelskedjan.
• Öka kunskapen hos aktörer verksamma inom innovation och företagsutveckling.
• Koppla upp strukturer och samarbeta med andra regioner (nationellt och internationellt) som kan komplettera erbjudandet till företag och kund.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 23 oktober 2019

Innehållsansvarig: Mikael Jorstig

Publicerad av Lena Hagsten