Innovationsdag satte punkt för projektet – som blir fast verksamhet inom Region Örebro län nästa år

Vården tillhör alla och det ligger i vårt gemensamma uppdrag att ge den möjlighet att utvecklas – det har varit projektet Innovationssluss 2.0s vision sedan starten år 2016.

Den 5 december avslutades projektet med en innovationsdag i Västerås. På temat ”innovation” fick ett 50-tal inbjudna gäster lyssna på engagerade talare, nätverka över branschgränserna och se filmer med inspiration från olika verksamheter.

Under dagen delade projektgruppen med sig av erfarenheter och slutsatser som de har tagit med sig från projektet. De betonade vikten av att ha ett stödsystem för att hjälpa idébärare att ta fram nya lösningar för vården och beskrev hur arbetet med innovation kommer fortsätta inom Örebros respektive Västmanlands region.

Innovationsprojekt blir fast verksamhet

Innovationsdagen satte punkt för projektet, men innovationsarbetet slutar inte. Region Örebro län tar tillvara projektets resultat genom fast verksamhet som startar upp under 2019.

- Vi kommer att behöva arbeta på många olika plan; från att ge kompetent stöd till den enskilde medarbetaren som har en idé, till att testa nya sätt att arbeta eller organisera förändringsarbete i en så komplex miljö som en Regionorganisation är, berättar Innovationssluss 2.0s projektledare Helene Samuelsson.

Samverkansprojekt för goda idéer inom vården

Innovationssluss 2.0 har varit ett samverkansprojekt mellan Region Örebro län, Region Västmanland, Örebro universitet och ALMI Företagspartner Mälardalen. Syftet med projektet har varit att ta till vara på idéer kopplade till hälso- och sjukvård, tandvård och medicinsk teknik och att på så vis öka möjligheterna för goda idéer att göra nytta i vården.

För mer information, kontakta Helene Samuelsson 019-602 6353

Sidan granskades den 14 december 2018