Läget i Örebro län på väg mot en attraktiv och pulserande region för alla

Nu finns en nulägesbeskrivning - en nollmätning - av samtliga indikatorer i RUS. Den kommer att vara bas för kommande uppföljningar.

I mars 2018 antogs en ny regional utvecklingsstrategi för Örebro län. Strategin innehåller tre övergripande mål: Stark konkurrenskraft, hög och jämlik livskvalitet samt god resurseffektivitet.

Till varje mål knyts 18 effektmål som mäts med totalt 36 målsatta indikatorer. Denna nulägesbeskrivning innehåller senast tillgängliga statistik som beskriver de målsatta indikatorerna. Syftet med nulägesbeskrivningen är enbart att ge en bild av nuläget, på övergripande regional nivå, som bas för kommande uppföljningar.

I kommande uppföljningar kommer statistiken att brytas ner på kommunal nivå där det är möjligt.

Sidan granskades den 8 augusti 2018

Innehållsansvarig: Katarina Viberg Hedman