Jämställdhetsanalys kopplad till regionala utvecklingsstrategin

Jämställd tillväxt och hållbar utveckling i Örebro län är en rapport skriven av Katarina Viberg Hedman och Johan Jonsson, analytiker på förvaltningen Regional utveckling.

Rapporten ger en nulägesbeskrivning av kvinnors och mäns förutsättningar för en god hälsa, möjligheten att forma sina liv och förutsättningar att bidra till en ökad tillväxt.

Jämställdhet är en röd tråd i rapporten som väver samman den regionala utvecklingsstrategins tre övergripande mål; stark konkurrenskraft, hög och jämlik livskvalitet samt god resurseffektivitet.

-Även om vi kommit långt i Sverige när det gäller jämställdhet så kvarstår det utmaningar. Ett exempel är att ungdomar i länet generellt, men tjejer i synnerhet, känner oro inför framtiden. En av orsakerna är klimatförändringar, säger Katarina Viberg Hedman, en av författarna till rapporten.

Sidan granskades den 13 mars 2019

Innehållsansvarig: Sofia Kjörk