Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Bostadsförsörjning

Bostäder och bostadsbyggande är en viktig del av den regionala utvecklingen och den strategiska samhällsplaneringen. Att bostadsförsörjningen fungerar är en förutsättning för att det ska vara möjligt att skapa en hållbar utveckling. Region Örebro län följer därmed utvecklingen i länet och stöttar vid behov kommunerna i deras arbete.

 

En dagsaktuell bild av läget på bostadsmarknaden finns att läsa i den årliga rapporten som Länsstyrelsen tar fram med stöd av uppgifter från länets kommuner (se högerspalten).

Under 2019 har Region Örebro län genomfört en s.k. Tobins- Q studie som illustrerar hur de ekonomiska förutsättningar ser ut att bygga nya bostäder i länet och som utgör är en uppföljning av en likadan studie från 2010. Rapporten 2019 visar att alla länets kommuner, med ett undantag, har förbättrat sina möjligheter till kommersiellt byggande av bostäder. Region Örebro län kommer att föra en dialog med länets kommuner om orsakerna till utvecklingen, som enligt forskningen, till största delen står att finna i graden av tillgänglighet till arbetstillfällen.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 27 maj 2020

Innehållsansvarig: Patrik Ståhl

Publicerad av Rebecca Larsson