Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Örebroregionens Turismakademi

ÖRTA, Örebroregionens Turismakademi, är en akademi för kompetensutbildning för alla som arbetar inom besöksnäringen i Örebro län.

ÖRTA

Region Örebro län har tillsammans med kommunerna skapat ÖRTA, som ska fungera som en gemensam kompetens- och utbildningsplattform för de i Örebro län som är verksamma inom besöksnäringen.

ÖRTA erbjuder utbildningar och stöd för att höja kompetensen inom områdena affärs- och produktutveckling och digitalisering. Det kan exempelvis vara kunskapsdagar om digitala verktyg och workshops om sociala medier. Insatserna är riktade till företag som har behov och önskan av kompetensutveckling inom respektive område och syftar till att öka företagens tillväxt.

Turismnäringen i regionen

Turismen är en av basnäringarna i Sverige och är en av de snabbast växande näringarna. De senaste åren har regionen haft en stark tillströmning av utländska besökare. Många utländska gäster besöker vår region för att uppleva naturen och under åren 2012-2017 har antalet utländska gästnätter i regionen ökat med 69 procent.

FB Följ ÖRTA på Facebook för att veta mer om kommande evenemang och nyheter!


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 5 oktober 2018

Innehållsansvarig: Malin Wistrandh

Publicerad av Sanna Rosell