Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kumla kommun

jagmedlogga
Kumla kommun riktar in sig på att stötta de ungdomar som befinner sig utanför och som tidigare hoppat av studier för att underlätta deras väg mot utbildning och arbetsliv.


Med nya modeller ska de även arbeta förebyggande mot studieavhopp. De avser också att sprida kunskapsspridning kring jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering bland skolans personal som en del av de horisontella kriterierna.

Syfte:
Projektets syfte är att genom samverkan med olika aktörer för att effektivisera arbetet med de utanför arbetsmarknaden för att underlätta deras väg tillbaka till utbildning eller arbetsliv samt utifrån detta förebygga studieavhopp. Syftet är även att öka kunskap om  jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering bland skolans personal.

Målgrupp:
Ungdomar som idag inte har fullständigt gymnasiebetyg och inte någon annan sysselsättning i ålder från 16-24 år. Den prioriterade målgruppen är 16-19 år.

Vad ska vi göra:
Vi kommer att ta fram rutiner och metoder för att effektivisera uppsökande verksamhet för ungdomar inom aktivitetsansvar och ta fram metoder för att förebygga studieavhopp och underlätta återgång till utbildning eller arbetsliv. Verka för att öka kunskap om jämställdhet, tillgänglighet och icke-diskriminering för personal inom gymnasieskolans förvaltning samt sprida våra erfarenheter och resultat från projektet till bl.a. andra skolar där Kumlas elever går.

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 september 2016

Innehållsansvarig: Milla Tähtelä

Publicerad av Milla Tähtelä

Kontakt

Jenny Vennerstrand
Projektledare

esf

 

 

 

jagmedorebro