Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Utbildning

Att höja utbildningsnivån, ta till vara allas kompetens samt möjliggöra för ett livslångt lärande är viktiga förutsättningar för regional utveckling. Genom att samarbeta med regionens kommuner, universitet och utbildningsaktörer kan vi hitta former och metoder för att alla ska få chansen att studera.

ungdomar i grupp

Samverkan med grundskola, gymnasieskola och universitet

För att nå ökad måluppfyllelse i skolan har Region Örebro län i samverkan med de kommunala skolhuvudmännen för grund- och gymnasieskola arbetat fram ett samverkansdokument, Kunskapslyft barn och unga. Regionalt utvecklingscentrum, RUC som bedrivs av Örebro universitet, är en viktig samverkanspart för genomförandet.

Läs mer om Regionalt utvecklingscentrum

Vuxenutbildning

Vi samverkar med kommunerna och utbildningsaktörer för att stärka vuxenutbildningen och göra det möjligt för alla, oavsett ålder, att utbilda sig. En del av arbetet är att utveckla SFI. En annan del är att utveckla länets yrkesvuxutbildningar.

Folkhögskolor


Region Örebro län är huvudman för två av länets sex folkhögskolor, Kävesta och Fellingsbro folkhögskola.

Kävesta folkhögskola har en kulturprofil, där det förutom allmän linje finns linjer för dans, konst och formgivning samt musik.
Läs mer på Kävesta folkhögskolas webbplats


Fellingsbro folkhögskola erbjuder allmän kurs, profilkurser och yrkesutbildningar. Skolan har en profil inom funktionsnedsättning och språk. Det finns bland annat kurser i teckenspråk.
Läs mer på Fellingsbro folkhögskolas webbplats 
 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 23 mars 2020

Innehållsansvarig: Maria Svensson Hallberg

Publicerad av Anna Norgren

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/utbildningtest