Länet satsar på familjecentraler!

Varför finns det familjecentraler? Och vad står det i Överenskommelse om samverkan för familjecentraler? Det är exempel på frågor som nya medarbetare på länets familjecentraler fick svar på vid seminariet den 5 mars.

För första gången bjöds nya medarbetare från länets familjecentraler in till ett seminarium med syfte att stärka kunskapen om familjecentralens uppdrag och samverkansarbete. Deltog gjorde familjecentralens fyra professioner; barnmorskor, barnhälsovårdsjuksköterskor, pedagoger och kuratorer – både från de kommuner i länet som redan har familjecentraler och de som planerar att starta, d.v.s. Hällefors, Ljusnarsberg och Lekeberg. När även dessa tre kommuner har startat familjecentraler så finns det familjecentraler i alla kommuner i länet.

På agendan stod:

• Vad står det i ”Överenskommelse om samverkan för familjecentraler”?
  • Vad är en familjecentral?
  • Varför finns det familjecentraler?
  • Hur fungerar styrning och ledning på familjecentralen?
  • Vad är FFFF?
  • Vad innebär det att arbeta på en famljecentral förutom ”grunduppdraget”?
  • Tid för erfarenhetsutbyte och diskussioner

Sidan granskades den 9 mars 2020

Innehållsansvarig: Ann-Louise Gustafsson