Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Resultat, lärdomar och framtidsplaner

Välkommen till en spridningskonferens av projektet Socialt företagande i Örebro län

Denna konferens kan komma att ändra mötesform, beroende på vilka rekommendationer som går ut rörande det nya coronaviruset, covid-19. Mer information kommer.

En dröm om att driva en ateljé för arbetslösa, att erbjuda arbete till utländskfödda kvinnor eller människor med funktionsvariationer, att minska matsvinnet eller att rusta en fastighet för att driva ett café. Minskad psykisk ohälsa, bättre integration, högre andel återbruk eller fler arbetande människor – sociala företag är verksamheter som alla har en dröm om att lösa ett samhällsproblem.

Dessvärre begränsas dessa verksamheter, på grund av bristande förståelse och stöd. Därför har projektet Socialt företagande i Örebro län handlat om att utveckla kunskapen om vilka aktörer som kan betraktas som sociala företag. Det har också funnits ett stort behov av att lyfta fram vad ett socialt företag är och vilken samhällsnytta dessa företag bidrar till. Projektet har finansierats av Tillväxtverket och avslutas nu under hösten 2020, men arbetet fortsätter och nu tar vi fler, gemensamma steg i länet för frågor om social ekonomi.


Välkommen att ta del av projektets viktigaste resultat och lärdomar, tillsammans skapar vi utvecklingskraft!

Konferensen arrangeras av Region Örebro och Coompanion inom projektet socialt företagande i Örebro län. Projektet är en del av regeringens strategi för socialt företagande och socialt entreprenörskap och delfinansieras av Tillväxtverket.

När

7 september 09:00 - 16:00, 2020

Plats

City konferenscenter, Örebro

Kostnad

Spridningskonferensen är kostnadsfri

Anmälan senast

1 september 12:00, 2020

Arrangör

Region Örebro län och Coompanion

Kontaktperson

Anders Bro


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 25 mars 2020

Innehållsansvarig: Rebecca Larsson

Publicerad av Rebecca Larsson

Vad är sociala företag?

Sociala företag är företag som driver affärsmässig verksamhet som ett medel för att uppnå ett eller flera samhällsnyttiga mål. Det kan vara exempelvis handla om att minska utanförskap, förbättra klimatet och miljön eller bidra till en tryggare livsmiljö.

Ur regeringens strategi för sociala företag: ”Strategin har som mål att stärka utvecklingen av sociala företag, så att dessa bättre kan delta i att lösa utmaningar i samhället samt bidra till att offentlig sektor uppmärksammar och använder socialt företagande och sociala företag som värdefulla aktörer i utvecklingen av ett hållbart samhälle."

Mer information