Snabb och kapacitetsstark

– Bus rapid transit kan ge 30 procent fler bussresenärer

Örebro kommun och Region Örebro län arbetar gemensamt för att utveckla kollektivtrafiken i Örebro. I en växande stad är det helt avgörande att använda kapacitetsstarka transporter för att flera människor ska kunna resa. En idéstudie visar att Bus Rapid Transit (BRT) skulle minska restiderna med cirka 40 procent samtidigt som resandet skulle öka med uppemot 30 procent. BRT innebär att busstrafiken får egna körfält och ges hög prioritet i förhållande till annan trafik. Andra systemegenskaper är information i realtid på bussar och hållplatser, snabbt köp och visering av färdbevis.

När

17 januari 08:30 - 12:00, 2018