Webbsändning 15 april om demokrati, ledning och styrning

Sektionen för demokrati och styrning inleder med aktuell information från SKR. Under webbsändningen får du höra Anders Bro, projektledare och Torbjörn Ahlin (C), regionråd från Region Örebro län samt Gjertrud Strand Sanderød från KS i Norge.

Länk till webbsändningen

Anders Bro, projektledare, och Torbjörn Ahlin (C), regionråd Region Örebro kommer att berätta om hur vi arbetar med socialt företagande och vilken samhällsnytta dessa företag bidrar med. Han kommer att ta upp vikten av att systematisera sitt arbete samt att styra och leda mot ökad samverkan med civilsamhället och socialt företagande.

- SKR har uppmärksammat vårt arbete och vill på det sättet ytterligare bidra till att sprida våra erfarenheter. Det visar att de här frågorna är viktiga för många. Vi själva har ju egentligen bara börjat bygga strukturer och genomföra aktiviteter. Den stora utmaningen ligger i att bredda insatserna internt i vår egen organisation tillsammans med andra verksamhetsområden, menar Anders Bro.

Under webbsändningen får du också höra Gjertrud Strand Sanderød, rådgivare vid systerorganisation i Norge KS. Gjertrud ger oss direkt lägesbild från Norge och arbetet i norska kommuner.

Välkommen att följa sändningen. Du kommer även kunna se sändningen i efterhand!

När

15 april 13:00 - 14:00, 2020