Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
access_time Publicerad: 2021-04-16 12:38
Belastningen på sjukvården i Region Örebro län är mycket hög. Det märks inte minst på akutmottagningen där man nu väljer att sätta upp ett tält för att kunna hantera det ökande flödet av patienter.
Söktrycket på akutmottagningen på Universitetssjukhuset Örebro har ökat kraftigt den senaste tiden till följd av pandemin. För att kunna hantera det stora flödet av patienter sätter man nu upp ett tält utanför entrén.
- Tältet ska användas som ett extra väntrum för personer med misstänkta symtom på covid-19. Vid de tillfällen då det finns risk för trängsel inne på akutmottagningen kan de patienter som vi bedömer klarar av att vänta få sitta i tältet, säger Daniel Gustafsson, tf verksamhetschef på akutkliniken.
Att söktrycket är stort i kombination med att belastningen är mycket hög på flertalet avdelningar inne på sjukhuset, till exempel röntgen och covid-avdelningarna, gör att flödet av patienter stockar sig inne på akuten.
- Det är många som söker nu, både personer med misstänkt covid-19 och personer med andra åkommor. Samtidigt är det fullt på avdelningarna. De som ska till röntgen får vänta och de som ska bli inlagda får vänta och så fylls det på med nya patienter, säger Daniel Gustafsson.
Att ta tältet i bruk kräver förberedelser. Målet är att man ska kunna börja använda det innan helgen.
På grund av att fler personer med misstänkt covid-19 nu söker till akuten har man även beslutat att återgå till delad entré på akutmottagningen, det vill säga personer som söker med misstänkta symtom på covid-19 får gå åt ett håll och övriga personer åt ett annat.
- Genom att dela entrén och sätta upp tältet kan vi få ett bättre flöde samtidigt som vi minskar risken för trängsel och därmed smitta, säger Daniel Gustafsson.
Trots det ansträngda läget är Daniel Gustafsson noga med att understryka att alla som behöver ett akut omhändertagande av sjukvården inte ska tveka att söka.
- Alla kan ha en tilltro till att de kommer att bli omhändertagna, säger han.
Hade du nytta av innehållet på denna sida?
Tack för ditt inskick
Vill du skicka lite återkoppling kring vad vi kan göra bättre så kan du göra det här.
Senast uppdaterad: den 4 juni 2021