Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Live at Heart: lyric är tillbaka på Live at Heart!

Publicerad: 2022-08-31 15:24

Sveriges största internationella showcase-festival för musik, film, litteratur och entreprenörskap är tillbaka med nya intressanta inslag.

Live at Heart-logga i form av tecknat hjärta med gitarrer som genomkorsar

Poesiscen på Live at Heart är ett härligt återkommande inslag i festivalen. Inför årets upplaga är poesin en given del. Lördag 3 september kl. 19.00 öppnas dörrarna till ”Studion”, Örebro teaters nya scen.

- Jag är superglad att vi lyckas få in litteraturen och musiken på en av Örebros vackraste och häftigaste scener i år, nämligen Örebro teater, säger Martin Qvarfordt, CEO på Live at Heart.

Poesiscenen Live at Heart: lyric är ett samarbete mellan Live at Heart och Litteratur Örebro län, med syfte att lyfta fram lyriken som scenkonst och skapa en återkommande plattform för lokala och besökande poeter. Sedan 2021 sammanfattas bidragen till Live At Heart: lyric i en antologi med namnet Landstingspoesi.

- Nu kan vi nog börja kalla poesiscenen för tradition, säger Linda Berg Ottoson, utvecklingsledare bibliotek och litteratur på Region Örebro län. Musik, film och litteratur har så många beröringspunkter och det är spännande att se vad som händer när kreativa människor från olika konstnärliga sammanhang möts.

Som tidigare medverkar sex poeter, minst hälften från Örebro län, och skriver nytt material till Live at Heart, för att fånga in något av samtiden. Anna Arvidsdotter, som är en av arbetarpoesins förnyare. Charlotte Jansdotter, som gjort succé på Dramaten med sin lyriska sorgesång. Agneta Wistrand Rosendal, som är en av länets mest erfarna poeter. Sten Wistrand, litteraturforskare och poet. Michael Horvath, som nyligen firat tioårsjubileum som scenpoet på Örebro Teater. Ulrika Mohlin, som tagit steget från sångtext till renodlad lyrik, med stöd av LAH Lyric. Samt Anna-Lova Rosell, som är en ny röst på Örebro poesiscen.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 31 augusti 2022