Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Nu tar vi bort beställning och tidsbokning av PCR-test via 1177.se

Publicerad: 2021-06-08 15:53

Funktionen att via 1177.se beställa test och boka en tid på provtagningsmottagning tas bort helt från och med onsdag 9 juni. Istället uppmanas du som behöver testa dig för covid-19 och som har e-legitimation att hämta ett testkit från någon av regionens lådor. Du som inte har e-legitimation eller som har behov av assisterad testning på mottagning kan ringa ett särskilt bokningsnummer och boka tid.

- Alla med e-legitimation kan hämta ett testkit från någon av våra lådor vid behov att testa sig för covid-19. Lådorna har gjort testningen mer lättillgänglig. Ingen tidbokning behövs, vilket kortar ställtiden till testning. Totalt sett medför lådan snabbare tid till provsvar. Det innebär att bokningsproceduren via 1177.se spelat ut sin roll, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för covid-testning.

Provtagningsmottagningar och telefonbokning finns kvar

Du som inte har e-legitimation fortsätter att boka tid för testning på mottagning via särskild bokningstelefon. Detsamma gäller dig med behov av assisterad provtagning. Kontaktuppgifter finns på 1177.se.

Observera att 1177 Vårdguiden på telefon och vårdcentraler inte kan hjälpa till med frågor som rör tidbokning av covid-test.

Mer information

Läs mer om testning för covid-19 i Örebro län på 1177.se.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 22 juni 2021