Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Så ser vaccinplaneringen ut för vecka 14

Publicerad: 2021-04-01 01:26

Under vecka 14 vaccinerar Region Örebro län med 8 400 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination. Bokningen kommer att ha öppet extra under påsken.

Under vecka 14 kommer Region Örebro län att vaccinera med 8 400 doser vaccin. Nu är det personer som är 70 år och äldre som kan boka tid för vaccination.

- Vi har bokat in de allra flesta i gruppen 75 år och äldre på en första tid för vaccinering, därför är det möjligt att öppna upp för nästa grupp nu. Det är personer som är 70 år och äldre, säger Erik Fredholm, ansvarig apotekare i Region Örebro län.

Under vecka 14 är tidsbokningen via e-tjänsten bara tillgänglig för dem som är 70 år och äldre, övriga utpekade grupper ska boka via telefon. Detta för att undvika att personer som inte är i de prioriterade grupperna bokar tid. Telefonbokningen kommer att ha öppet även under helgdagarna långfredag och annandag påsk.

- Vi ber att personer i den äldre gruppen som har e-legitimation och kan boka via vår e-tjänst ska göra det. Då kan de som inte har den möjligheten lättare komma fram på vår bokningstelefon, säger Erik Fredholm.

Nu kan följande grupper boka tid för vaccination:

• Du som har hemtjänst eller bor med någon som har hemtjänst.
  • Du som arbetar på särskilda boenden, i hemsjukvård eller i hemtjänst.
  • Du som är 80 år och äldre.
  • Du som är 18-64 år och får stöd enligt LSS eller har personlig assistans.

Övriga grupper kommer att erbjudas vaccin senare under året. Se den preliminära tidplanen

Om du har hemtjänst

Du som har hemtjänst men som har svårt att ta dig till en vaccinationsmottagning kan i vissa fall erbjudas vaccination på annat sätt. Varje kommun gör en egen bedömning. Frågor om detta ställer du till den kommun som du får hemtjänst av.

Informationen senast uppdaterad: Tis 23 mars

Så många är vaccinerade i länet 1 april

I Örebro län har 44 806 personer fått sin första dos vaccin och 18 358 personer den andra. Det innebär 18,33 respektive 7,51 procent av länets befolkning. Siffrorna kommer att justeras upp eftersom den vaccinering som kommunerna gör rapporteras in i efterhand.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 1 april 2021