Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Teoretisk utbildning

Region Örebro län erbjuder ett omfattande teoretiskt utbildningspaket under din AT-tid.

Under allmäntjänstgöringen är onsdag eftermiddag avsatt för självstudier och undervisning. Utöver detta erbjuds en seminarieserie över åtta ämnen som tillsammans omfattar tio heldagar inklusive en tvådagars kurs i försäkringsmedicin. Utbildningspaketet som helhet är framtaget för att motsvara målbeskrivningens krav.

Vi har en rekommendation om i vilken ordning det är lämpligt att gå seminarierna, var god se s.k. "seminarieordning", detta även för att få seminarierna fördelade över hela AT´n.

I "seminariekalendern" läggs datum in för kommande seminarier, så snart de är planerade.

AT-läkare vid USÖ genomgår en endagsutbildning i akut omhändertagande enligt proACT-konceptet som tillämpas på sjukhuset. I Karlskoga och Lindesberg ingår liknande praktisk träning i introduktionen till sjukhustjänstgöringen.

Utöver detta deltager du som AT-läkare naturligtvis i den fortbildning och de läkarmöten som övriga kollegor på arbetsplatsen erbjuds.

Inför AT-tentamen erbjuds två dagars ledighet för förberedelse.

Läs mer om respektive utbildningsmoment genom underrubrikerna i vänsterspalten.

Alla AT-läkare inom Region Örebro län erjuds också möjlighet att delta i ett av följande: AT-stämman, AMLS eller ATLS.

Du som påbörjat din AT september 2016 och efter detta har en individuell STUDIEPOTT, men kan givetvis också välja något av nedanstående alternativ och kostnaden debiteras då din pott. För ytterligare information kring rutiner vid studiepott, se separat flik om detta. 

AT-STÄMMAN
AT-stämman går en gång per år, nästa gång 12-14 april 2018. Se www.at-stamman.nu  Ett råd är att vara ute i god tid med din anmälan, det blir ofta fullbokat redan första dagen.
Plats: Stockholm City Conference Centre, Norra Latin.

För AT-stämman lämnas ersättning för kursavgift + resa och boende.

AMLS

(Advanced medical life support)
En tvådagarskurs om akut omhändertagande, utformad för medarbetare inom prehospital vård. Medicinskt som kirurgiskt, men inte trauma. Lektioner och praktiska övningar med markörer.
Info om tider för kommande kurser på USÖ: Sänd mail till samordnande sjuksköterska Tomas Lammgård, ambulansen (v.g. se  länk via hemsidan) Om tiderna för kurserna på USÖ framöver inte passar kan man välja att gå kursen på annan ort i Sverige.

För AMLS lämnas ersättning för kursavgift + ev resa och boende.

ATLS

(Advanced trauma life support)
En 3-dagarskurs för omhändertagande av akuta traumapatienter
. Internationellt utformad standard och Örebro är en av de orter där ATLS sätts upp i Sverige. För mer information, se www.atls.nu Du som AT-läkare i Region Örebro län ges möjlighet att gå kursen på USÖ, där vi har förmånen att få den som en uppdragsutbildning för AT, en gång/år.

Nästa ATLS-kurs på USÖ kommer att gå onsdag-fredag 25-27 april 2018, (vecka 17). För mer information och anmälan kontakta Eva Gustafsson, Akutkliniken, USÖ.

För ATLS lämnas ersättning för kursavgift.

För dig som har studiepott kontakta Rebecca Borg
för registrering av de kurser du väljer att gå.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 7 mars 2018

Innehållsansvarig: Rebecca Borg

Publicerad av Maria Kanervisto