Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Bioinformatik är en forskningsinriktning där datorprogram utvecklas för att analysera stora mängder biologiska data, särskilt DNA-, RNA- och proteinsekvenser.

På grund av hur sådana data genereras skiljer sig ofta analysmetoderna från hur man kan hantera mindre dataset, och en uppsjö av olika specialprogram finns att välja på, men kräver ibland djupare datorkunskaper än den enskilde forskaren kan förväntas ha.

På Klinisk epidemiologi och biostatistik, KEB, finns bioinformatiker som hjälper gärna till med råd om vilka program och metoder man kan använda om man t.ex. vill för att analysera stora molekylärbiologiska dataset, och även göra analyser och/eller skriva program i de fall där det krävs.

Bioinformatisk kompetens finns även ute på flertalet av klinikerna på Universitetssjukhuset Örebro.

Frågor och samarbete

Vi diskuterar gärna idéer, metoder eller möjligheter till handledning om du överväger en doktorandutbildning eller ett epidemiologiskt forskningsprojekt. Vi svarar gärna på specifika korta frågor över telefon, e-post eller via ett möte. Vid mer ingående stöd deltar vi vanligen som medförfattare i forsknings- och publikationsprocessen.

 

Scott Montgomery

Professor, enhetschef

Anders Wirén

Bioinformatiker

Robert Kruse

Molekylärbiolog

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 5 maj 2022