Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Enheten för kliniska studier (EKS) bedriver kliniska studier inklusive kliniska prövningar, dvs läkemedelsstudier i S-huset på Universitetssjukhuset i Örebro. Det kan vara studier som vi genomför i samarbete med läkemedelsindustrin eller tillsammans med enskilda forskare. Studierna kan genomföras antingen i våra lokaler i S-huset eller på en annan klinik på USÖ. Hos oss pågår dagligen studierelaterad klinisk verksamhet med besök till läkare eller sjuksköterska.

Hos oss kan den som forskar få hjälp med planering och genomförande av en studie oavsett om den är akademisk eller företagsinitierad. EKS medverkar i såväl nationella som internationella studier inom olika terapiområden och är ett av de största prövningscentren i Sverige.

Från och med 31 januari 2023 måste alla ansökningar för kliniska läkemedelsprövningar gå via den europeiska portalen CTIS (Clinical Trials Information System). Behöver ni hjälp med detta eller har andra förfrågningar om resursstöd (vid kliniska studier, etikansökningar eller forskningssjuksköterskor) vänligen fyll i webformuläret som ni finner på denna länk: Ansökan som resursstöd

Enheten för kliniska studier

Annika Rosdahl

Samordnare lokal nod, Kliniska Studier Sverige

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 6 maj 2022