Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Psykiatrisk verksamhet

Psykiatrin i Region Örebro län är indelad i fem huvudsakliga verksamhetsområden.

Allmänpsykiatrisk öppenvård

Allmänpsykiatrisk öppenvård är basen för vår vuxenpsykiatri. Våra mottagningar finns i Örebro, Karlskoga, Lindesberg och Hallsberg.

Barn- och ungdomspsykiatri, bup

Vi erbjuder psykiatriska insatser till barn och ungdomar med psykiatrisk problematik. Tillsammans med familjer och andra samarbetspartners verkar vi för att främja psykisk hälsa och utveckling.  

Beroendecentrum

Beroendecentrum erbjuder psykiatriska insatser till personer som har ett missbruk/beroende av alkohol eller droger och som samtidigt mår psykiskt dåligt.

Psykiatrisk akut- och heldygnsvård

Vår heldygnsvård finns för patienter som behöver vård dygnet runt. Våra vårdavdelningar finns på Universitetssjukhuset (USÖ) i Örebro och i Lindesberg. I Karlskoga bedriver vi förstärkt öppenvård på dag- och kvällstid. På USÖ finns även psykiatrins akutmottagning och vår observationsavdelning.

Gemensam psykiatri och utveckling

Vi är ett nybildat verksamhetsområde som är inriktad på subspecialiserad vård och utveckling. Vi har enheter som erbjuder psykosvård och behandling vid långvariga funktionshinder i öppen- och slutenvård, traumabehandling, fysioterapi, rehabkoordinering, en mottagning för unga vuxna samt en enhet för psykoterapi och psykologisk behandling. Här finns också psykiatrins utvecklingsenhet där olika former av psykiatriövergripande utvecklingsarbeten bedrivs.

Rättspsykiatri

Rättspsykiatrin har sin verksamhet i Örebro med både en sluten och en öppen rättspsykiatrisk verksamhet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 18 maj 2020

Innehållsansvarig: Karin Haster

Publicerad av Camilla Boström

  • Kuling.nu
  • 1177