Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Välkommen till Region Örebro län!

Grattis till ditt nya jobb! Vi är glada för att du siktar på en framtid tillsammans med oss.

Välkommen till Region Örebro län!

Grattis till ditt nya jobb! Vi är glada för att du siktar på en framtid tillsammans med oss.

Denna sida finns för att du som ny medarbetare ska få kunskap om vår organisation, vad vi står för och för att du ska känna dig välkommen till oss.

Här hittar du också mer om dina förmåner och möjligheter hos oss och annat som är bra att känna till inför din första arbetsdag.

Det här är Region Örebro län

I filmen berättar vi mer om vilka vi är, vårt uppdrag och hur vi jobbar för länets invånare.

Kanske bor du redan i vårt län eller har valt att pendla hit till ditt nya jobb.
Om du inte redan bor i Örebroregionen så vill vi gärna berätta varför det är ett smart drag att flytta hit. Och också ge dig lite tips inför din flytt hit.

Läs mer om att leva och bo i Örebroregionen.

Tillsammans skapar vi ett bättre liv - det är vår vision som du nu tillsammans med 11 000 nya kollegor kommer att sträva mot oavsett vad du kommer att jobba med hos oss. För oavsett vilket yrke du har, vilken roll du har, så är du med och bidrar till att skapa ett bättre liv för länets invånare.

För att skapa en god arbetsplats för dig som medarbetare, en effektiv verksamhet och ett bättre liv för våra invånare ser vi att vägen framåt är att utveckla vår kultur och våra förmågor till samarbete, utveckling och professionalism, som är den värdegrund som ska vägleda oss i allt vi gör.

Läs mer om vår vision och värdegrund.

Många arbetsplatser - i hela länet

Vi är en stor organisation med flera förvaltningar och många arbetsplatser på flera orter i länet. 

Läs mer om våra arbetsplatser och verksamheter.

När du blir anställd i en region omfattas du av bra kollektivavtal. Ett kollektivavtal påverkar bland annat din lön, semester, pension och mycket mer. Kollektivavtalen ger dig en rad betydelsefulla förmåner, så att du kan ha det bra både på och utanför jobbet.

Utöver kollektivavtalet erbjuder Region Örebro län dig en rad förmåner som ökar din trygghet som anställd, underlättar en god hälsa eller ger det lilla extra i vardagen.

Läs mer om dina förmåner.

I det välkomstbrev som du fått från oss finns information om ditt anställningsavtal som du ska skriva under och skicka åter till oss. Här är några fler rekommendationer för att din första löneutbetalning ska ske smidigt och enkelt.

Anmäl ditt lönekonto och e-lönespecifikation

Som nyanställd måste du anmäla ett bankkonto dit du vill ha dina kommande löneutbetalningar. Det gör du på Nordeas webbplats. Arbetsgivarnumret är 644996. Det gäller även dig som är kund i Nordea.

Anmäl eller ändra konto på www.nordea.se/anmalkonto

Vi använder e-lönespecifikationer som du får via Kivra. På intranätet finns mer information om hur du ansluter dig till e-lönespecifikation från oss beroende på vilken bank du har. Det kan du göra när du är på plats hos oss.

Skicka in skattsedel

För att vi ska dra rätt skatt på din lön vill vi att du skickar in din skattsedel och eventuella jämkningsbesked till oss. 

Skicka skattsedel till:

Avdelningen för lön och pensionsadministration
Regionservice
Box 1613
701 16 Örebro

Skattsedel hämtar du på Skatteverkets webbplats.

Hitta rätt, parkering och inpassering

Din chef kommer att kontakta dig inför din första arbetsdag och därefter ordna med inpassering och se till att du får ett e-tjänstekort som du bland annat behöver för inloggning i våra system och inpassering i våra lokaler.

På intranätet finns information om personalparkering om du är bilburen och hur du gör för att använda låst cykelparkering som finns på vissa arbetsplatser.

Att börja på en ny arbetsplats är för de flesta en stor omställning. Ny miljö, nya arbetskamrater och nya arbetsuppgifter. Den första tiden kommer sannolikt att se olika ut om du är sjuksköterska, utvecklingsledare eller kock.

Men oavsett yrke och arbetsplats vill vi att du ska känna dig välkommen och få en bra introduktion, både på en regionövergripande nivå och i din förvaltning och på din arbetsplats.

För att du ska få en bra första tid på jobbet vill vi uppmana dig att själv söka och efterfråga information och kunskap som du ser att du behöver i din roll.

I Region Örebro län består introduktionen för nyanställda av flera olika delar där du får genomgå både digitala utbildningar, lärarledda utbildningar och introduktionsdagar. Det finns också introduktionsprogram inom vissa yrken.

Läs mer om vår introduktion.

Är du nyanställd chef erbjuds du introduktion, stöd och handledning enligt ett särskilt program. Efter ett år får du dessutom möjlighet att söka dig till våra ledarskapsprogram.

Läs mer om att vara chef.

Vi vill hälsa dig varmt välkommen som chef i Region Örebro län! 

För att du som ny chef ska få de bästa förutsättningarna i din nya roll finns ett regiongemensamt introduktionsprogram.

Programmet sträcker sig från din första anställningsdag och under hela ditt första år som chef. Programmet innehåller också förvaltningsspecifika delar.

Introduktionsprogrammet består både av delar som innebär möten med din chef/fadder och andra funktioner, men också självstudier och utbildningar. 

Läs mer om att vara chef.

Är du nyfiken på hur vardagen ser ut i våra olika verksamheter? I våra sociala medier kan du följa vår vardag och vad som är aktuellt hos oss.

På Instagram turas dina blivande kollegor om att varje vecka visa upp sina verksamheter och vad de gör för att skapa ett bättre liv för invånarna.

Region Örebro län på Instagram

Region Örebro län på Facebook

Region Örebro län på Linkedin

Än en gång - varmt välkommen till oss!

Har du frågor inför din första arbetsdag är du välkommen att kontakta din blivande chef.