Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Dansföreställning: feriepraktik dans 2022

Välkommen till årets dansföreställning med tretton unga dansare från feriepraktik dans! Föreställningen ges vid fyra tillfällen, dels på Kulturkvarteret i Örebro och dels på Kulturhuset Sjöängen i Askersund. Feriepraktik dans 2022 leds av koreograferna Sara Ruddock och Tendai Malvine Makurumbandi och genomförs i Lena Josefssons anda.

tor 28 jul - lör 30 jul 2022
19:00 - 20:00
Kulturkvarteret, Örebro och Kulturhuset Sjöängen, Askersund

I feriepraktik dans arbetar tretton ungdomarna under tre veckor och får prova på att arbeta som professionella dansare.

Tillsammans med de erfarna handledarna utgår de från Kompani RaandeVos metod, där de är delaktiga i hela processen från idé till att dansa för en publik. Praktiken avslutas med i en turné i länet för att möta publiken.

Turnéprogram

  • 28 juli, klockan 19.00: Kulturkvarteret (Volymen), Örebro
  • 29 juli, klockan 16.00: Danspromenad från Hamnscenen och dansföreställning på Kulturhuset Sjöängen, Askersund
  • 30 juli, klockan 14.00 och 19.00: Kulturkvarteret (Volymen)

Om koreograferna/handledarna

Årets koreografer/handledare är Sara Ruddock och Tendai Malvine Makurumbandi. Båda har lång erfarenhet i den professionella dansens värld och av arbete med Lena Josefsson.

Sara Ruddock är danskonstnär och koreograf baserad i London där hon undervisar i modern/nutida dans, skapar och jobbar på en doktorsavhandling vid Roehampton University.

Tendai Malvine Makurumbandi är dansare och koreograf baserad i Oslo där han etablerat danskompaniet Compassion 2Dance och dansfestivalen Dance Link.

2022 års dansare

Alva Svensson, Elvira Gyllström, Emma Holm, Evelina Udding, Loke Wadström, Ludvig Lundmark, Moira Källmén, Selma Kajevik, Signe Brengesjö, Stina Simonsson, Thea Aversjö, Thea Ingelög och Tilda Borgström.

Arrangörer

2022 års feriepraktik för unga dansare i länet arrangeras av Föreningen Fröjdans och Region Örebro län/Dans i Örebro län i samarbete med Kulturkvarteret och Kulturhuset Sjöängen.