Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

En dag i forskningens tecken

Välkomna till en dag fullspäckad med forskning. Våra forskare inom regionen och på Örebro universitet håller korta föreläsningar om sin forskning och du kan välja på ett brett spektrum av spännande ämnen. Dessutom finns det möjlighet att prova på olika aktiviteter i våra montrar utanför Wilandersalen.

fre 20 maj 2022
09:30 - 16:00
Wilander salen, M-huset, Universitetssjukhuset Örebro

Under dagen kommer forskare att presentera sin forskning i Wilandersalen på Universitetssjukhuset Örebro och via digitala länkar kommer också alla presentationer att kunna följas från föreläsningssalar på Lindesberg och Karlskoga lasarett.

Du kan under dagen komma och gå som du önskar. Lyssna på alla presentationer eller bara de som intresserar dig mest.

Utanför föreläsningssalen kommer det att vara utställare som är lokala och externa aktörer. Det kommer att finnas möjlighet att prova på aktiviteter från verkliga forskningsstudier.

Finns det önskemål om teckenspråks- eller skrivtolkning utöver de föredrag där detta är planerat, är det möjligt att skicka in önskemålen till omrade.fou@regionorebrolan.se. Vi tar dessa i beaktande och försöker lösa dessa om det är möjligt.

  • Du behöver inte anmäla dig - det är bara att dyka upp!
  • Vi bjuder på fika!

Varmt välkommen!

Faktaruta

Den 20 maj 1747 påbörjades den första kända forskningsstudien. Det var ombord på ett fartyg i Engelska kanalen. Kirurgen James Lind ville se hur han på bästa sätt kunde hjälpa de engelska sjömännen som hade skörbjugg. För att uppmärksamma den dagen firas numera årligen Clinical trials day världen över.

Sedan studien på fartyget har forskningen gjort många och stora framsteg. Inom Örebro län pågår det dagligen forskning inom ett stort spektra av områden. Det vill vi uppmärksamma denna dag tillsammans med dig.