Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Inspirationsforum kring Chefoskopet

Vi står inför en utmaning där färre ska försörja fler. För att möta detta måste välfärden attrahera och behålla personal samt hitta effektivare arbetssätt. En bra chef lyckas balansera ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. Men hur bra är er organisation på att behålla sina chefer?

tor 14 nov 2024
09:00 - 12:00
Immanuelskyrkan, Örebro
Sista anmälningsdag -
fre 01 nov 2024

Ofta fokuserar vi på individuella egenskaper hos en chef, medan organisatoriska förutsättningarna diskuteras mindre. Chefoskopet, skapat av Suntarbetsliv, synliggör och förbättrar chefers arbetsvillkor. Målet med Chefoskopet är att cheferna får de förutsättningar de behöver för att må bra och göra ett bra jobb. Verktyget är gratis, men kräver en processledare.

Örebro kommun började använda Chefoskopet 2023, ett arbete som mynnar ut i en handlingsplan hösten 2024. Fler kommuner i länet är på gång och runt om i landet har verktyget använts sedan 2018.

På inspirationsforumet får ni höra om Chefoskopet i praktiken och ta del av Örebro kommuns erfarenheter samt hur mindre kommuner kan samverka kring processledare.

Preliminärt program:

08:30 Mingel och fika

09:00 Inledning

09:15 Suntarbetsliv om Chefoskopet och dess användning

10:00 Hur kan man samverka kring processledare? Praktisk erfarenhet och tips på vägen

10:45 Örebro kommun, Patrik Jonsson med flera, berättar om hur Chefoskopet genomförts i kommunen och delar med sig av resultatet från genomlysningen

11:30 Frågemingel med möjlighet att prata mer ingående med den eller de föreläsare man önskar

Målgrupp

Kommunchefer, HR-chefer och förvaltningschefer.

Kostnad

Ingen avgift! Vi bjuder på fika.

Kontakt

Frustrerad man - Mostphotos

Mostphotos