Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Kulturutbudsdag

Du som arbetar med och för kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet: välkommen till Kulturutbudsdagen 2022! Under dagen får du ta del av KulturKrafts utbud för 2023 - ett helt smörgåsbord av professionella workshops, föreställningar eller aktiviteter inom konstområden som teater, dans, bild och form, slöjd, kulturarv, musik och litteratur för barn och unga mellan 3-19 år.

ons 19 okt 2022
09:00 - 16:00
Kulturkvarteret, Örebro

Kulturutbudsdagen 2022 äger rum på Kulturkvarteret i Örebro den 19 oktober och erbjuder inspiration till hur kulturen kan vara en tillgång för dig i ditt arbete.

Dagen är kostnadsfri och alla vuxna erbjuds att ta med sig upp till tre barn/ungdomar.

Anmälan

Anmäl dig senast den 29 september 2022.

Om kulturutbudsdagen

På kulturutbudsdagen får du ta del av smakprov ur KulturKrafts utbud för 2023. Du hittar professionella workshops, föreställningar eller aktiviteter för barn och unga mellan 3-19 år.

Utbudet innehåller bokningsbara aktiviteter och upplevelser inom konstområden som bild och form, dans, film, kulturarv, litteratur, musik, nycirkus, slöjd (hård och textil) och teater. 

Utbudet består av utvalda professionella fria aktörer inom och utanför länet samt institutioner och besöksmål i Örebro län. Alla erbjuder kulturaktiviteter som får barn att växa, både som individer och grupp.

För vem?

Kulturutbudsdagen är ett årligt evenemang som vänder sig till dig som är lärare, förskollärare, rektor, bibliotekarie, kultursekreterare, samordnare, kulturombud eller på annat sätt arbetar med kultur för barn och unga i förskolan, skolan och gymnasiet.

Arrangör

Dagen arrangeras av Nätverket för Regional Kulturutveckling i samarbete med Region Örebro län och Örebro kommun.

I filmklippet berättar Lena Backlund, utvecklingsledare teater, och Johanna Ström, utvecklingsledare dans, mer om dagen.