Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Leva

Leva är Region Örebro läns tidning som skickas till dig som är invånare i Örebro län vid fyra tillfällen per år. Tidningen Leva når cirka 154 000 hushåll i Örebro län.

I tidningen kan du läsa om Region Örebro län, hälso- och sjukvården i länet, forskning och frågor om länets utveckling som Region Örebro län engagerar sig i.

Framsidan av senaste numret av Leva

Aktuella artiklar

Hälso- och sjukvård

När larmet går

När rädda hjärnan-larmet går räknas varje sekund. Sjukhusfotografen Håkan följde förloppet när en man kom till USÖ med misstänkt stroke.

Leva-tårtan

Pia fick hjälp att klara striden

– Det har varit en strid, men tack vare smärtsköterskan Jan-Olof har jag äntligen kunnat sluta med morfinet.

Hälso- och sjukvård

Nära vård – ett nytt arbetssätt

Omställningen mot nära vård pågår inom hela hälso- och sjukvården och är en förutsättning för framtidens utmaningar.

Tidningen Leva läses in och du kan lyssna på den på olika sätt. Till exempel via mp3-filer här direkt på webbplatsen eller via Daisyformat, CD eller appen Legimus.

Leva i Daisyformat

Vill du hellre lyssna i Daisyformat kan du göra det via MTM - Myndigheten för tillgängliga medier.

För dig som redan prenumererar på dagstidning som taltidning

Om du redan prenumererar på en taltidning via MTM kan du utan kostnad prenumerera på Leva i Daisyformat.

Lyssna på Leva i appen Legimus

Om du inte prenumererar på en taltidning och har en smart mobiltelefon eller en surfplatta kan du istället lyssna på Tebladet via appen Legimus.

Ta kontakt med Taltidningshjälpen på MTM så hjälper de dig att komma igång.

Mejla till Taltidningshjälpen.

MTM - Myndigheten för tillgängliga medier

Leva på CD/Daisyskiva

Har du en äldre Daisyspelare och vill ha en CD skiva eller en Daisyskiva skickad hem till dig så ta kontakt med oss så lägger vi till dig i vårt adressregister.

Mejla din adress till Lena E. Hagsten.

Utgivningsplan Leva 2021:

Utgivning

Nummer 1

26 februari - 1 mars

Nummer 2

7-10 maj

Nummer 3

17-20 september

Nummer 4

19-22 november
Framsidan av senaste numret av Leva.

Leva i Daisyformat

För dig som redan prenumererar på dagstidning som taltidning

Lyssna på Leva i appen Legimus

Ta kontakt med Taltidningshjälpen på MTM så hjälper de dig att komma igång.

Mejla till Taltidningshjälpen.

MTM - Myndigheten för tillgängliga medier

Leva på CD/Daisyskiva

Mejla din adress till Lena E. Hagsten.

Kontakter

Levas redaktion

Victoria Rydergård

Oskar Schriver-Abeln

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 18 oktober 2021