Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Pitch-kurs

Pitchkursen är ett talangprojekt som vänder sig till filmare i Stockholm, Sörmland, Uppland och Örebro län. Du har några filmer i bagaget, har kanske visat film på festival eller fått in en fot i branschen. Men du känner att du behöver bättra på din presentationsteknik.
Intresseanmälan till nästa omgång. Datum och schema ännu inte planerat.

Det här ska du ha med i din anmälan

Beskriv dig själv som filmare och det filmprojekt du vill pitcha med.

Ditt projekt kan vara varsomhelst i processen mellan enkel idé/synopsis, halv- eller helfärdigt manus eller redan i inspelningsfas med färdigt rörligt material. Det viktiga är att du har en idé att arbeta med under kursen.

Vad betyder att "pitcha"?

Det är att på ett snabbt och konkret sätt presentera din idé. Det kan handla om att hitta investerare i din produktion lika mycket som att hitta samarbetspartners och team.

Om pitch-kursen

I kursen får du lära dig allt från den korta ”hisspitchen” till att göra en längre visuell presentation eller paketera din idé i andra format.

Lika nyttigt är pitchtekniken i skrivandet av din film. För ju mer du tänker i termer om att kunna konkretisera och presentera, desto mer medveten och klar över din egen idé blir du. Allt detta får du med dig efter vår pitchkurs.

Kursen är upplagd i två steg

Det första tillfället är en heldagsföreläsning där du får tips, råd och möjlighet att fila på ditt projekt.

Vid det andra tillfället genomför du en pitch inför en professionell branschpanel som ger feedback både på ditt projekt och på din presentationsteknik.

Kostnad

Kursen är avgiftsfri. Som deltagare bekostar du själv resan till de båda kursorterna. 

Kontakter

Jerry Eriksson

Utvecklingsledare - film (biograf och visning, filmproduktion)

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 21 december 2020