Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Covid-19

I och med den pågående pandemin har vi sett över våra rutiner och arbetar så länge det behövs enligt nya prioriteringar. Här nedan samlar vi våra tillfälliga riktlinjer och rutiner, läs gärna och tveka inte att kontakta oss! Vi följer hela tiden uppdateringar av Folkhälsomyndighetens rekommendationer, varför denna information kan komma att ändras.

Alla möten sker digitalt

I enlighet med rekommendationer från både Folkhälsomyndigheten och Region Örebro län jobbar vi nu digitalt på distans för att minska risken för smittspridning. Här kan du läsa mer om digitala möten hos oss.

Fysiska möten genomförs endast då de är verksamhetskritiska och inte går att ha på distans. Vid fysiska möten ska Folkhälsomyndighetens riktlinjer följas.

I och med att vi nu arbetar digitalt stänger vi våra lokaler i Hallsberg, Karlskoga, Kumla, Laxå och Lindesberg. De verksamhetskritiska möten som måste genomföras på plats hålls i Örebrolokalen på Fredsgatan 27A. 

Till följd av pandemin har vi tagit fram rutiner och tjänster som gäller under den pågående pandemin. 

Risken för belastningsskada på grund av felaktig ergonomi ökar då vi arbetar på distans. Då många nu arbetar hemifrån till följd av pandemin ökar vi på Regionhälsan tillgtängligheten för att snabbt kunna möta upp de behov av ergonomistöd som kan uppstå hos er som arbetar vid bildskärm på distans.

Är du i behov av ergonomistöd för att säkerställa en hälsosam arbetsmiljö hemifrån? Be din chef kontakta Regionhälsan på 019-602 77 00 för att boka ett möte. Våra telefoner är bemannade alla vardagar 8.00-15.00. Mötet kommer ske via Skype för att ergonomen ska kunna få visuell överblick över den tillfälliga bildskärmsarbetsplatsen.

Vi har under pandemin behövt göra omprioriteringar i vårt arbetssätt utifrån restriktioner. Vi utfärdar därför inte förstadagsintyg för förkylningssymtom. Vi hänvisar därför de som ringer till oss angående förstadagsintyg för förkylningssymtom att ta kontakt med sin närmaste chef. Vid övriga orsaker till frånvaro bokar vi en tid med medarbetare för en förstadagsintygsbedömning.

Denna information om krisstöd i samband med covid-19, riktar sig till dig om är chef inom Kumla, Hallsbergs, Laxå, Lekebergs, Lindesbergs eller Ljusnarsbergs kommun.

Som chef kommer du kunna hamna i situationer du inte är van vid att hantera. Om du känner att du behöver krisstöd, någon att prata med eller sortera i din situation, kan du höra av dig till oss. Vi finns även här för dina medarbetare men det är du som chef som kontaktar oss och bokar in medarbetaren för krissamtal.

Ring oss på telefonnummer 019-602 77 00 vardagar mellan kl. 08.00-15.00 så bokar vi en tid för samtal. En psykolog eller beteendevetare kommer sedan ringa upp dig på den bokade tiden.

Informationsmaterial: Att leda i kris – kommunikation för tillit i sju steg

Här nedan finns en film med tillhörande informationsblad med konkreta råd till dig som chef för att skapa trygghet för medarbetarna och ta hand om dig själv i svåra situationer.

Informationsmaterial: Att leda i krisens nästa fas

Här nedan finns en film med tillhörande informationsblad med råd och vägar till stöd för dig som medarbetare under Covid-19-pandemin. Det finns också reflektionsfrågor som ni kan använda er av om ni tar del av materialet i grupp.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 9 mars 2021

Läs mer om Aktuellt