Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Effektiv kommunikation i organisationen (EKO)

Arbetar du som chef och vill stärka din förmåga att kommunicera med dina medarbetare?

Samtal i korridor

Bekräftande och problemlösande kommunikation är viktiga verktyg i dialogen med medarbetare kring exempelvis smärta och stress. Kommunikationsverktygen är användbara i alla svåra samtal och kan minska risken för sjukskrivning pga arbetsrelaterad ohälsa.

Innehåll i kursen:

• Kunskap om smärta och stress
  • Kunskap och övning i bekräftande kommunikation
  • Kunskap och övning i problemformulering och konstruktiv problemlösning
  • Dialog och erfarenhetsutbyte med andra chefer

Syfte och mål

Syfte: Minska risken för sjukskrivning på grund av arbetsrelaterad ohälsa.

Mål: Öka kunskapen kring smärta och stress samt färdigheter i kommunikation och problemlösning.

Anmälan

Kursen genomförs digitalt vid tre tillfällen á tre timmar. Max antal deltagare är 12. Du kan anmäla dig till antingen omgång 1 eller omgång 2.

• Omgång 1: 9/9, 30/9 och 20/10, kl. 09:00-12:00
  • Omgång 2: 13/10, 4/11 och 25/11, kl. 09:00-12:00

Vi behöver ha din anmälan senast två veckor innan respektive kursstart. Du anmäler dig till kursen via utbildningsportalen. När du klickat på länken väljer du som är anställd inom Region Örebro län den vänstra knappen med regionloggan. Du som jobbar inom kommun väljer den högra knappen och identifierar dig med mobilt bank-id.

MOT-projektet

Materialet för denna utbildning är framtaget i samarbete med Örebro universitet och har använts inom ramen för MOT-projektet (motverka sjukskrivning tidigt).

Kontakta oss vid frågor

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 26 maj 2021