Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Effektiv kommunikation i organisationen (EKO)

Arbetar du som chef och vill stärka din förmåga att kommunicera med dina medarbetare?

Samtal i korridor

Bekräftande och problemlösande kommunikation är viktiga verktyg i dialogen med medarbetare kring exempelvis smärta och stress. Kommunikationsverktygen är användbara i alla svåra samtal och kan minska risken för sjukskrivning pga arbetsrelaterad ohälsa.

Innehåll i kursen:

• Kunskap om smärta och stress
  • Kunskap och övning i bekräftande kommunikation
  • Kunskap och övning i problemformulering och konstruktiv problemlösning
  • Dialog och erfarenhetsutbyte med andra chefer

Syfte och mål

Syfte: Minska risken för sjukskrivning på grund av arbetsrelaterad ohälsa.

Mål: Öka kunskapen kring smärta och stress samt färdigheter i kommunikation och problemlösning.

Kursdatum och anmälan

Kursen erbjuds i omgångar med fyra tillfällen á tre timmar. Max antal deltagare är 12.

Via länken nedan kommer du till vår utbildningsportal. Där kan du se datum för kursen samt anmäla dig till den. När du klickar på länken får du två val. Du som jobbar inom Region Örebro län klickar på den vänstra knappen med regionens logga på. Jobbar du inom någon av länets kommuner väljer du den högra knappen och loggar in med bank-id.

Här kan du se datum för och anmäla dig till kursen.

MOT-projektet

Materialet för denna utbildning är framtaget i samarbete med Örebro universitet och har använts inom ramen för MOT-projektet (motverka sjukskrivning tidigt).

Kontakta oss vid frågor

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 28 juni 2022