Du är på Region Örebro läns webbplats.

Region Örebro län Region Örebro län
Sök

Dansproduktionsstipendium

Stipendiet för dansproduktion ska främja produktion av nya dansverk i Örebro län, och möjliggöra för danskonstnärer att utvecklas och verka i länet. Du som söker ska vara huvudsakligt ansvarig för den konstnärliga processen i produktionen.

Vem kan söka?

Privatpersoner över 18 år som är helt eller delvis professionellt verksamma inom dansfältet kan söka dansproduktionsstipendiet. Den som söker ska vara huvudsakligt ansvarig för den konstnärliga processen i produktionen. Det högsta beloppet som du kan söka är 30 000 kronor.

När kan du söka?

Under 2024 kan du ansöka vår och höst. Ansökningsperioderna är öppna:

  • 15 februari - 15 mars
  • 15 augusti - 15 september

Ansökan skickas in via webbformulär. Ansökningarna handläggs efter sista ansökningsdag. Handläggningen kan ta upp till en månad.

Grundläggande krav, villkor och uppföljning

Du hittar all information om stödet i riktlinjerna,  läs dessa innan du skickar in ansökan.

Beviljade stöd

Anna Holmström beviljades 30 000 kronor för dansproduktionen ”Mötet” som inkluderar rörelse, musik, glesbygd och tätort i ett utforskande.

Ellinor Ljungkvist beviljas 30 000 kronor för arbete med dansproduktionen Solägget

Den lokalt verksamma koreografen Ellinor Ljungkvist kommer tillsammans med musikern Mikael Karlsson och dansaren Elise Nuding att skapa en dansföreställning baserad på Elsa Beskows barnbok Solägget. Berättelsen är en av Elsa Beskows mest kända litterära verk och handlar om en älva som dansar de fyra årstiderna. De har fått upphovsrättigheterna av Nordiska AsP att skapa föreställningen som riktar sig till barn, unga och familjer. De syftar till att spela föreställningen runtom i länet.

Kontakter

Mia Eklund

Utvecklingsledare: Dans

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 16 april 2024