Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Mentorskapsprogram inom film

Vill du få stöd att utvecklas som filmare? Behöver du rådgivning för att komma vidare med en filmidé? Hösten 2022 öppnar ansökan till mentorskapsprogrammet för filmare i Örebro län!

Ansök senast 22 oktober 2022

Mentorskap film kan sökas oavsett hur långt du kommit i din kreativa utveckling. Det enda kravet är att du är folkbokförd eller verksam i länet, är minst 18 år gammal och har en stark drivkraft att utvecklas i ditt filmskapande.

Du kanske gör en av dina första kortfilmer och behöver en mentor som kan guida dig i planeringen, eller rent av stöttar på plats vid inspelning eller klippning? Eller så har du kommit lite längre och önskar en mentor som är med dig i manusprocessen eller någon av de mer tekniska sidorna av en produktion, eller någon som kan guida dig i ditt producentskap?

Om programmet

Programmet har ett flexibelt upplägg och pågår mellan en till tre månader, med totalt tio timmars mötestid. Adept och mentor planerar upplägget tillsammans med oss på Region Örebro län.

Att delta i programmet är kostnadsfritt. Efter avslutat program redovisas erfarenheterna från programmet skriftligt inom en månad. 

Ansökan

Skriv ett personligt brev om vem du är och varför du söker mentorskapsprogrammet inom film. Beskriv vad du vill få hjälp med att utveckla eller stärka. I ansökan vill vi också att du berättar om dina tidigare filmerfarenheter och bifogar länkar till tidigare filmer du gjort. Eventuella bifogade dokument ska vara i PDF-format.

Beskriv dina behov och önskemål, så tydligt som möjligt, då blir det lättare för oss att matcha dig med rätt mentor. Vi prioriterar mentorer verksamma i Örebro län.

Har du redan inlett en dialog med någon som du önskar blir din mentor? Det går bra att föreslå den personen i din ansökan, men du behöver först ha fått ett okej från personen på att du får ange dennes namn och kontaktuppgifter i ansökan.

Uppstart av mentorskapet sker så snart det är möjligt efter urval och matchning med mentor.

Kontakter

Jerry Eriksson

Utvecklingsledare: Film (biograf och visning, filmproduktion)

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 26 augusti 2022