Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Mentorskapsprogram inom teater

Vill du få stöd att utvecklas som skådespelare, regissör, scenograf, tekniker, manusförfattare, kostymör eller något annat inom teaterområdet? Behöver du rådgivning för att komma vidare i din konstnärliga utveckling eller finns det annat du vill fördjupa där stöd av en mentor skulle vara till hjälp? Ansök till mentorskap teater i Örebro län!

Ansök senast 22 oktober 2022

Mentorskap teater kan sökas oavsett hur långt du kommit i din kreativa utveckling. Det enda kravet är att du är folkbokförd eller verksam i Örebro län, är minst 18 år gammal och har en stark drivkraft att utvecklas inom din genre.

Mentorskap teater kan sökas av dig som är skådespelare, regissör, scenograf, manusförfattare eller på annat sätt verksam inom teaterområdet och vill utveckla dig med stöd, kunskap och erfarenhet från en etablerad aktör. Du som är i början av ditt yrkesval, har erfarenheter av teater, och siktar på en framtid inom området är också välkommen att söka.

Om programmet

Programmet har ett flexibelt upplägg och pågår mellan en till tre månader, med totalt tio timmars mötestid. Adept och mentor planerar upplägget tillsammans med oss på Region Örebro län.

Att delta i programmet är kostnadsfritt. Efter avslutat program redovisas erfarenheterna från programmet skriftligt inom en månad.

Ansökan

Skriv ett personligt brev om vem du är och varför du söker mentorskapsprogrammet inom teater. Beskriv vad det är du vill stärka eller få stöd i att utveckla. Berätta också om dina erfarenheter inom teaterområdet samt bifoga gärna dokument och/eller länkar till tidigare arbeten du gjort. Eventuella bifogade dokument ska vara i PDF-format.

Beskriv dina behov och önskemål, så tydligt som möjligt, då blir det lättare för oss att matcha dig med rätt mentor. Vi prioriterar mentorer verksamma i Örebro län.

Har du redan inlett en dialog med någon som du önskar blir din mentor? Det går bra att föreslå den personen i din ansökan, men du behöver först ha fått ett okej från personen på att du får ange dennes namn och kontaktuppgifter i ansökan.

Uppstart av mentorskapet sker så snart det är möjligt efter urval och matchning med mentor.

Kontakter

Lena Backlund

Utvecklingsledare: Teater

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 26 augusti 2022