Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning på USÖ

Den medicinska forskningen har hög prioritet vid Universitetssjukhuset Örebro (USÖ). Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet och har sina styrkor inom infektion och inflammation, tarm- och cancersjukdomar.

Klinisk patientnära forskning

Forskningen är framför allt inriktad på det kliniskt patientnära och omfattar allt från folkhälsoproblem som diabetes och cancer till laborativ metodutveckling. Den patientnära forskningen hämtar sina frågeställningar från vårdens vardag och kommer därmed alltid patienten till nytta.

En viktig mötesplats för forskning och utveckling är Kliniskt Forskningscentrum. Dess uppgift är att stödja våra forskare som här får tillgång till ett flertal kompetenser inom t ex statistik och epidemiologi och ett välutrustat laboratorium. Samarbetet mellan Kliniskt Forskningscentrum, sjukhusets kliniker och laboratorier samt Örebro universitet har fallit mycket väl ut och genererat forskningsresultat som väckt intresse både nationellt och internationellt.

Ett särskilt centrum för vårdvetenskaplig forskning är sedan länge etablerat på USÖ. Här är tvärvetenskap och forskning där flera yrkesgrupper arbetar tillsammans vanlig.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 12 januari 2016

Innehållsansvarig: Elin Abelson

Publicerad av Elin Abelson