Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Forskning

Den medicinska forskningen har hög prioritet inom Region Örebro län. Vår forskning byggs upp tillsammans med Örebro universitet för att utveckla universitetssjukvården.

Information från landstinget

Risk för både kvinna och barn vid överflödig viktuppgång under graviditet

I västvärlden är det vanligt att kvinnor går upp för mycket i vikt under sin graviditet, vilket kan ge en ökad risk för komplikationer under graviditet och förlossning. Risken för framtida övervikt hos mor och barn kan också öka. Forskare Ann-Kristin Rönnberg vid Region Örebro län visar i sin avhandling att det går att minska överflödig viktuppgång med relativt enkla åtgärder.

Läs mer

Forskning kring ny behandlingsmetod vid operation av pulsåderbråck

Forskare Thomas Larzon vid Region Örebro län deltar i en internationell studie som fått forskningsmedel från EU. Anslaget kommer från Horisont 2020 och ingår i ett ramprogram för forskning och innovation.

Läs mer

Betydelsefull forskning kring tvångssyndrom

Tvångssyndrom är en psykiatrisk åkomma som drabbar 1-2 procent av befolkningen. Den blir ofta kronisk och kan medföra en betydande nedsättning av social funktion och livskvalitet. Forskare Mats Humble vid Region Örebro län har i sin doktorsavhandling tagit fram en mer lättanvänd skattningsskala vid diagnos av tvångssyndrom.

Läs mer

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 1 augusti 2016

Innehållsansvarig: Mats G Karlsson

Publicerad av Catrine Haglund