Mottagningen Maria ungdom är invigd

Efter en mycket välbesökt invigning, öppnar Maria ungdom sin mottagning i Örebro den 4 februari.

Katarina H

Katarina Harryson hälsar alla välkomna.

Arbetet med att starta upp mottagningen Maria ungdom har pågått under en lång tid och det var många som ville uppmärksamma att verksamheten nu är i gång. Katarina Harryson, samordnare för Maria ungdom, inledde med att hälsa alla välkomna till invigningen den 3 februari och berättade kort om verksamheten.

Maria ungdom är en verksamhet som drivs gemensamt av Region Örebro län och Örebro kommun. På invigningen knöt Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden Region Örebro län, ihop banden tillsammans med John Johansson (S), ordförande i programnämnd Social välfärd Örebro kommun. Bandens färger symboliserade de båda verksamheterna. Besökarna kunde sedan titta runt i lokalerna och möta personalen, som består av medarbetare från både Örebro kommun och Beroendecentrum.

Om Maria ungdom Örebro
Verksamhetens uppdrag är att motverka alkohol- och drogmissbruk bland ungdomar i åldern 13–25 år. Det ska vara enkelt att komma till mottagningen och verksamheten ska på så sätt tidigt kunna fånga upp barn och unga som befinner sig i riskzonen för att utveckla ett beroende. Stöd ska även ges till anhöriga och närstående som finns runt ungdomen. Den stora skillnaden och fördelen mot tidigare insatser, är att på Maria ungdom samlas kommunens och hälso- och sjukvårdens kompetens på ett och samma ställe. Maria ungdom Örebro har sin verksamhet i E-huset på Universitetssjukhuset i Örebro.

Här kan du läsa mer om Maria ungdom.

Sidan granskades den 3 februari 2020

Innehållsansvarig: Camilla Boström