Press

Välkommen till USÖ:s presstjänst. Här finns våra pressmeddelanden, presskontakter, bildarkiv och faktamaterial. Kontakta oss gärna om du saknar bilder eller annat material.

Du hittar också pressinformation om USÖ och Region Örebro län på Mynewsdesk.

Information i samband med olycksfall

Sjukvårdens information syftar till att beskriva de medicinska konsekvenserna av inträffad händelse. Övrig information om händelsen lämnas av räddningsledare samt polis.

Uppgifter om skadade i samband med olyckor lämnas via presskommuniké. Förnyad presskommuniké kan lämnas i vissa fall. Massmedia ombeds kontakta sjukhusets växel för förnyad presskommuniké.

Fotografering/filmning

Grundregeln är att det krävs tillstånd för att fotografera eller filma på sjukhusområde och i sjukhusets lokaler. Detta är till för att skydda patienternas integritet.

Tillstånd att fotografera/filma på sjukhusområde

Kontakta Säkerhets- och beredskapsenheten
Universitetssjukhuset Örebro

Tillstånd att fotografera/filma på kliniker/avdelningar

Kontakta klinikens verksamhetschef/avdelningschef
Telefon växel 019-602 10 00

Intervjuer beviljar patienten eller personalen själva.

Vid fotografering/filmning – visa hänsyn och beakta det utsatta läge man befinner sig i som patient!

Bildbank

I bildbanken finns porträtt på sjukhusledningen samt exteriör- och interiörbilder av sjukhuset. Dessa bilder är fria för publicering. Porträtt på klinikchefer kan beställas.
Bildbank

Sidan granskades den 24 augusti 2017

Innehållsansvarig: Petra Ekenstam

Publicerad av Ulrika Friberg

Skador

Växel 019-602 10 00, efterfråga presskommuniké

Övrig information

Sjukhusstaben kommunikation arbetar övergripande med intern och extern kommunikation. Vi svarar på allmänna frågor om USÖ och kan ge tips och förmedla kontakter med medicinska och andra experter på sjukhuset.

Ulrika Julin
Kommunikationschef