Press

Välkommen till USÖ:s presstjänst. Här finns våra pressmeddelanden, presskontakter, bildarkiv och faktamaterial. Kontakta oss gärna om du saknar bilder eller annat material.

Information i samband med olycksfall

Sjukvårdens information syftar till att beskriva de medicinska konsekvenserna av inträffad händelse. Övrig information om händelsen lämnas av räddningsledare samt polis.

Uppgifter om skadade i samband med olyckor lämnas via presskommuniké. Förnyad presskommuniké kan lämnas i vissa fall. Massmedia ombeds kontakta sjukhusets växel för förnyad presskommuniké.

Tillstånd för att fotografera och filma krävs

I verksamhetens lokaler

Den medarbetare som ska ta emot massmedia i verksamhetens lokaler ansvarar för att tillstånd ges. Tillståndet utfärdas av verksamhetschef/avdelningschef/motsvarande. Tillståndet mejlas sedan till journalisten.

I allmänna utrymmen på sjukhuset, sjukhusområdet eller annat utrymme som tillhör regionen

Tillståndet söks och utfärdas från de allmänna informationsdiskar som finns på sjukhusen. Telefonnummer 019-602 10 00. Tillstånd kan också utfärdas av säkerhetsansvarig på sjukhuset, eller pressansvarig för annat utrymme. Tillståndet mejlas sedan till journalisten.

Tillstånd kan endast utfärdas under dagtid vardagar. Under annan tid kan inte tillstånd utfärdas. Då gäller generellt förbud mot att filma eller fotografera, om inte tillstånd har ordnats tidigare.

På tillståndet ska de villkor som gäller för fotografering och filmning anges. Under särskilda omständigheter kan tillstånd förvägras, till exempel vid extraordinär händelse. Journalist ska också vid anmodan, kunna legitimera sig med presskort.

För fotografering/filmning i sjukhusens allmänna utrymmen hänvisas till följande personer:

Universitetssjukhuset Örebro

Säkerhets- och beredskapsenheten, telefon 019-602 33 00

Karlskoga lasarett

Göran Dahlqvist, försörjningschef, telefon 0586-661 77

Lindesbergs lasarett

Joakim Sand, teknisk chef, telefon 0581-851 05

Alternativt till kommunikations- och pressansvarig personal som du hittar via länken.

För foto med drönare vid Universitetssjukhuset Örebro krävs tillstånd

Om drönare ska användas för ett fotouppdrag vid Universitetssjukhuset Örebro behövs ett tillstånd från ansvariga på helikopterflygplatsen. Regelverket gäller för flyg med drönare inom en radie av en kilometer runt helikopterflygplatsen. Mer information angående att flyga drönare inom helikopterflygplatsens område finns beskrivet på Region Örebro läns webbplats.

Bildbank

I bildbanken finns porträtt på sjukhusledningen samt exteriör- och interiörbilder av sjukhuset. Dessa bilder är fria för publicering. Porträtt på klinikchefer kan beställas.
Bildbank

Sidan granskades den 9 december 2019

Innehållsansvarig: Petra Ekenstam

Publicerad av Johanna Berglund

Skador

Växel 019-602 10 00, efterfråga presskommuniké

Övrig information

Sjukhusstaben kommunikation arbetar övergripande med intern och extern kommunikation. Vi svarar på allmänna frågor om USÖ och kan ge tips och förmedla kontakter med medicinska och andra experter på sjukhuset.

Johanna Berglund
Presskommunikatör