Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Arbets- och miljömedicin

Vårt arbete rör sambandet mellan hälsa och ohälsa i relation till olika typer av exponeringar i arbetsmiljön, boendemiljön och den yttre miljön.

Arbets- och miljömedicin är ett samarbete mellan Region Örebro län, Region Västmanland och landstingen i Sörmland och Värmland. Vi finns i Örebro men vårt uppdrag är att arbeta för en god hälsa i en bra miljö i alla fyra länen.
Läs mer om kliniken.

Aktuellt på Arbets- och miljömedicin


Podd om mobbning på arbetsplatsen

Mobbning på arbetsplatser är ett stort problem. Under 2016 anmäldes över 1200 fall av mobbning och kränkningar på jobbet. I den tredje delen av vår poddserie pratar vi om mobbning på jobbet. Hör samtal mellan Patrik Hennings (psykolog) och Karin Stenström (kommunikatör) på Arbets- och miljömedicin vid Universitetssjukhuset i Örebro. Länk till avsnitt 3  

Mätutbildning för arbetsmiljöingenjörer
De Arbets- och miljömedicinska enheterna i Sverige erbjuder i höst en utbildning om hur man mäter kemiska och fysikaliska faktorer i arbetsmiljön. Kursen är placerad i Örebro. Läs mer om utbildningen

Gymnasiearbete om kemikalier i skönhetsprodukter 
Vad finns det för kemikalier i de skönhetsprodukter vi använder? Är det någon skillnad på vanliga produkter och ekologiska produkter? Det har Maja Janson och Jael Vallin på Rudbecksgymnasiet undersökt.
Länk till artikel

Prenumerera på nyhetsbrevet

Följ vad som händer på kliniken genom att läsa vårt nyhetsbrev. 
Senaste numret
Anmäl dig som prenumerant

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 17 augusti 2017

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Karin Stenström

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/amm