Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om kliniken

Vi på Arbets- och miljömedicin arbetar tvärprofessionellt. Vårt uppdrag är att förebygga ohälsa orsakad av miljön i Sörmlands, Västmanlands, Värmlands och Örebro län.

Vårt arbete rör sambandet mellan hälsa och ohälsa och olika typer av exponeringar i miljön. Hos oss står arbets- och boendemiljön i fokus.

Vi vänder oss till aktörerna inom arbetsmiljöområdet

Vi arbetar utåtriktat och vänder oss till primärvård, företagshälsovård, kommuner, myndigheter, organisationer, universitet och högskolor, företag och privatpersoner. Därför är vi en klinik där begreppet kommunikation står i centrum.

Vi kan ställa diagnos på arbetsmiljön

Vi besvarar frågor om kopplingen mellan miljö och hälsa, gör riskbedömningar och kan vid behov ”ställa diagnos” på miljön.
Våra telefoner står alltid öppna för den som vill ställa frågor.

Patientmottagningen är kärnan i vår verksamhet. Forskning/utveckling och utbildning är andra hörnstenar i klinikens bas. Vi följer och bidrar till kunskapsutvecklingen kring aktuella frågor.

Våra mål

Vi ska bidra till att miljörelaterad ohälsa bland arbetstagare och allmänbefolkning i regionen minskar.

Kliniken ska kännetecknas av adekvat kompetens, hög aktualitet och god tillgänglighet i de olika tjänster kliniken erbjuder. Kliniken erbjuder högspecialiserad hälso- och sjukvård som till vissa delar också omfattar nationell spetskompetens.

Vi arbetar kvalitetssäkrat

Analyslaboratoriet är sedan 1997 ackrediterat enligt SS-EN ISO/IEC 17025. Kliniken är certifierad enligt OHSAS 18001:2007.

Universitetssjukvårdsenhet

Genom forskning, innovation och med ett särskilt ansvar för att utbilda framtidens läkare utsågs kliniken 2017 till universitetssjukvårdsenhet.

Vill du veta mer kan du läsa vår verksamhetsberättelse.
Verksamhetsberättelse 2017Arbets- och miljömedicin är ett samarbete mellan regionerna i Sörmland, Västmanland, Värmland och Örebro län.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 15 februari 2019

Innehållsansvarig: Kerstin Norman

Publicerad av Marita Nyström

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/amm/om-kliniken

Kontakt

Besöksadress
Entré F, våning 2
Karta

Postadress
Arbets- och miljömedicin
Universitetssjukhuset Örebro
701 85 Örebro

Telefon
019-602 24 69

Fax
019-12 04 04

E-post
Arbets- och miljömedicin Universitetssjukhuset Örebro