Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Om kliniken

På Arbets- och miljömedicin arbetar människor inom många olika professioner. Vårt uppdrag är att förebygga ohälsa orsakad av miljön och vi arbetar på uppdrag av Region Sörmland, Region Västmanland, Region Värmland och Region Örebro län.

Vårt arbete rör sambandet mellan hälsa och ohälsa och olika typer av exponeringar i miljön. Hos oss står arbetsmiljö och omgivande miljö i fokus.

Patientmottagningen är kärnan i vår verksamhet. Forskning, utveckling och utbildning är andra hörnstenar i klinikens bas. Vi följer och bidrar till kunskapsutvecklingen kring aktuella frågor.

Vi arbetar utåtriktat

Vi vänder oss till primärvård, företagshälsovård, kommuner, myndigheter, organisationer, universitet och högskolor, företag samt privatpersoner.

Våra mål

Arbets- och miljömedicin ska bidra till att miljörelaterad ohälsa bland arbetstagare och allmänbefolkning i regionen minskar. Kliniken erbjuder högspecialiserad hälso- och sjukvård som till vissa delar också omfattar nationell spetskompetens.

Kvalitetssäkrat arbete

Analyslaboratoriet är sedan 1997 ackrediterat enligt SS-EN ISO/IEC 17025. Kliniken är certifierad enligt ISO 45001.

Genom forskning, innovation och med ett särskilt ansvar för att utbilda framtidens läkare utsågs kliniken 2017 till universitetssjukvårdsenhet.

Vill du veta mer kan du läsa vår verksamhetsberättelse.Arbets- och miljömedicin är ett samarbete mellan regionerna i Sörmland, Västmanland, Värmland och Örebro län.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 30 mars 2020

Innehållsansvarig: Jessika Hagberg

Publicerad av Sara Eidevald

Kortadress: https://www.regionorebrolan.se/amm/om-kliniken

Kontakt

Besöksadress
Entré F, våning 2
Karta

Postadress
Arbets- och miljömedicin
Universitetssjukhuset Örebro
701 85 Örebro

Telefon
019-602 24 69

Fax
019-12 04 04

E-post
Arbets- och miljömedicin Universitetssjukhuset Örebro