Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Handkirurgen!

Handkirurgiska kliniken befinner sig i ett starkt utvecklingsskede med växande högspecialiserad vård och klinisk forskning.

För att få komma till Handkirurgisk mottagning behöver du först få en bedömning från din läkare på vårdcentralen.  Du kan också lämna in en egen vårdbegäran via e-tjänsterna eller fylla i och skicka in en blankett , (blankett för utskrift).
Läs mer om Egen vårdbegäran

Våra profilområden för den kliniska verksamheten är reumakirurgi, cp-/tetraplegikirurgi och endoproteskirurgi i handleder och fingerleder, en utvecklad artroskopisk verksamhet samt kongenital kirurgi.

Vi har också ett väletablerat samarbete med Dysmeli- och armprotesenheten, som ingår i Barn- och ungdomskliniken vid USÖ. Där bedrivs av tradition ett delvis rikstäckande arbete med dysmelibarn, men verksamheten omfattar även barn och vuxna med traumatiska övre extremitetsskador.

Handkirurgiska kliniken bedriver forskning i samarbete med andra klinker vid USÖ samt med Örebro universitet. Forskningsområdena är koncentrerade till postoperativ smärtlindring, muskelfysiologi och proteskirurgi.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 7 juni 2019

Innehållsansvarig: Annika Mellberg

Publicerad av Ulrika Friberg