Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Välkommen till Kärl-Thoraxkliniken

Information med anledning av Coronavirus, Covid-19

Vi opererar utifrån de möjligheter som finns och det som styr är framförallt tillgången till en vårdplats för dig efter operationen. I dagsläget är det svårt att med säkerhet säga när din operation blir av och vi kommer därför att kalla dig till operation med relativt kort varsel via brev eller telefonsamtal.

Om det visar sig att prioritering behöver göras till förmån för akuta operationer eller patienter som behöver intensivvård, kan din operation bli uppskjuten även i ett sent skede. Vi ber om förståelse för detta.

Om du har ett planerat besök och har symtom på luftvägsinfektion
Om ditt besök inte kan vänta, ring till din vårdmottagning och rådgör. Avgift för sent återbud debiteras inte tillsvidare.

Vi ber närstående att vänta utanför
För att minska risken för smitta ser vi helst att du kommer ensam till besöket och närstående får vänta utanför. Undantag kan göras för närstående som är med för att hjälpa dig som patient.

Via länken nedan hittar du information om när du ska misstänka Covid-19, vart du kan vända dig om du har frågor, myndigheternas reserekommendationer med mera:
Information om coronaviruset och covid-19 från Smittskyddsenheten Örebro län

Vi opererar och vårdar patienter med sjukdomar i hjärta, kärl, lungor eller bröstkorg.

Inom kliniken ryms kärl- och thoraxkirurgi med tillhörande narkos- och intensivvård. Arbetet bedrivs i nära samverkan med framför allt Hjärt-lung-fysiologiska kliniken.

För att få komma till kärlmottagningen behöver du först få en bedömning från din läkare på vårdcentralen. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran via e-tjänsterna eller fylla i och skicka in en blankett, (blankett för utskrift).
Läs mer om Egen vårdbegäran

Nå oss på Internet

Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du nu nå oss via Internet. Du kan förnya recept, av- eller omboka din tid och kontakta oss. Du slipper passa telefontider och kan göra dina ärenden när du vill och var du vill via Internet.Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 20 april 2020

Innehållsansvarig: Mats Dreifaldt

Publicerad av Åsa Toftegaard

Till dig som ska operera hjärta, lunga, kärl eller thoraxdeformiteter.

 

Thorax
Berit Anselmius och Emelie Bergeå
Tel 019-602 52 15
Telefontid, vardagar mellan 10.00 - 12.00.
Väntelistan

Kärl
Monica Svensson och Lena Örman
Tel 019-602 14 96
Telefontid, mån, ons, fre kl 10.00-12.00.

English information about Örebro County Council

Egen vårdbegäran

  • USÖrebro.se