Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Kärl-thorax intensivvårdsavdelning

Om TIVA Universitetssjukhuset Örebro

Kärl-thoraxintensivvårdsavdelningen (TIVA) är en av del av universitetsvården och är en av två intensivvårdsavdelningar vid Universitetssjukhuset Örebro. Här är fokus på hjärta, lungor och kärl. På kliniken vårdas patienter av specialutbildad personal. På TIVA används avancerade högteknologisk utrustning såsom respirator (maskin för andningshjälp), CVVHD (dialysmaskin), aortaballong (mekaniskt stöd för blodcirkulationen) och ECMO (hjärt- och lungmaskin för intensivvård).

Patienter som vårdas på TIVA behöver intensivvård efter en operation av hjärta, lungor eller kärl. Här vårdas även patienter som kräver speciallistkunskaper vid akut eller svår hjärt- lungsvikt och kärlproblematik. Vi har 6 vårdplatser som bemannas dygnets alla timmar. Under denna tid övervakas, diagnostiseras och behandlas patienterna utifrån evidensbaserad och beprövad kunskap.

Vi som arbetar här

På TIVA finns ett professionellt team av anestesiologer, kirurger, specialistsjuksköterskor undersköterskor och sjukgymnaster. Vi arbetar tvärprofessionellt utifrån patientens fokus, sätter en ära i att göra att göra ett betydelsefullt arbete för våra patienter. Vi bemöter våra medarbetare med omtanke och respekt, arbetar för ett gott arbetsklimat, genom att tillsammans ställa upp för varandra och skapa trygghet på arbetsplatsen. 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 6 november 2018

Innehållsansvarig: Kerstin Förnes

Publicerad av John Swensson

Kontakt

Besöksadress

Universitetssjukhuset, O-huset (B-huset), våning 4, 701 85 Örebro

Telefon

019-602 02 70

 

Avdelningschef
Jonas Broström
Tel: 019-602 11 78

 

Vill du arbeta som specialistsjuksköterska?

Gör en snabbintresseanmälan så kontaktar vi dig inom tre dagar för en första telefonintervju.

Klicka dig vidare för att göra intresseanmälan.