Information till dig som bor i en annan region/landsting

Information till dig som söker vård hos oss och bor i en annan region/landsting

Har du fått besked om långa väntetider i ditt hemlandsting/region eller anser du att ditt hemlandsting/hemregion inte kan erbjuda rätt vård för dig? Då finns det möjlighet för dig att komma till oss på Ortopediska kliniken, Region Örebro län.

Du har möjlighet att söka vård hos oss oavsett vart du är bosatt i Sverige. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur du gör för att komma till oss! Ring 019-6025399 så hjälper vi dig.

Du kan också kontakta ditt hemlandsting/hemregion och höra om vilka regler som gäller för just dig. Oftast behövs ett godkännande från hemlandstinget.

Här finns information om de olika regionernas hemsidor.

Här finner du mer information om valfrihet i vården, vårdgaranti och dina rättigheter som patient.

Sidan granskades den 19 december 2017

Innehållsansvarig: Erika Evald