Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Fotoutställning i augusti

Kära kropp av Ulrika Mohlin, Mohlavyr

 "Kära kropp" är ett musik- och konstprojekt med nio explosiva fotografier och berättelser om kroppskomplex. Upphovskvinnan Ulrika "Mohlavyr" Mohlin är artist och konstnär. Fokus är ordens mörka makt och att ge förståelse om hur verbala trakasserier kan ge komplex för livet.

Här visas ett urval av bilderna och berättelserna. Man kan också besöka den digitala utställningen

Bild på foto Bild på foto

Ulrika Mohlin med artistnamn Mohlavyr är en mångsidig artist (bosatt i Örebro) som gärna kombinerar sin musik med visuell konst och konceptuella projekt. Sedan 2009 har hon turnerat i Sverige och Tyskland, släppt två album, producerat en musikteaterföreställning samt ett flertal egna konstutställningar.

Våren 2016 tilldelades Mohlavyr Millencollin Music Prize 2015 för sin kreativitet och drivkraft och för sin framgång med albumet "Krympta drömmar".

Hösten 2018 släppte Mohlavyr musik- och fotoprojektet " Kära kropp" med en låt och nio bilder om kroppskomplex. 6 april hade utställningen premiär på Black Door Gallery i Örebro, med upp emot 400 besökare. I somras uppmärksammades även projektet i Sveriges Radio P1 där Ulrika medverkade i Stina Wollters program "Kroppskontakt". Nu turnerar utställningen och visas på olika platser runt om i Sverige.

I höst släpps Mohlavyrs tredje album.

Kontakta Ulrika Mohlin
E-post

@mohlavyr finns på Spotify, Instagram och Facebook

 

 

Vill du ställa ut i vår monter?
Kontakta Patientbiblioteket
019-602 14 79 eller kom in och fråga på biblioteket.
Läs mer

 


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 5 augusti 2019

Innehållsansvarig: Erika Kjellman

Publicerad av Erika Kjellman