Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Urologmottagning

 

Välkommen till oss!

För att få komma till Urologmottagningen behöver du först få en bedömning från din läkare på vårdcentralen. Du kan också lämna in en egen vårdbegäran via 1177 Vårdguidens e-tjänster eller fylla i och skicka in en blankett, (blankett för utskrift).
Läs mer om Egen vårdbegäran

På urologmottagningen tar vi hand om öppenvårdspatienter som har besvär från urinvägarna dvs. njurarna, urinledarna, urinblåsan, prostatakörteln, urinröret, testiklar, penis och pung. Det är mycket utredningar inför operation och behandling, men även uppföljningar av sjukdomar.

Undersökningar

Våra vanligaste undersökningar är cystoskopi och ultraljud + biopsi av prostatakörteln, men vi gör även andra typer av undersökningar.

Cystoskopi innebär att man tittar in i urinblåsan med ett instrument försedd med kamera. Vi kontrollerar alltid ett urinprov innan undersökningen så att patienten inte har en infektion, detta görs med en urinsticka. Läs mer om cystoskopi på 1177.se.

Ultraljud + biopsi (TRUL + biopsi) förbereds med antibiotika och bedövning. Därefter mäter doktorn prostatan och tar provbitar från prostatan som skickas för analys med mikroskop. Läs mer om vävnadsprov av prostatan på 1177.se 

Flödesmätning och resurin görs på alla patienter som söker för vattenkastningsbesvär. För att flödesmätningen skall ge bästa resultat är det viktigt att man följer instruktionerna som medföljer i kallelsen. Efteråt kontrollerar vi att blåsan är tömd ordentligt med ett ultraljud.

Sköterskemottagning

Till vår sköterskemottagning kommer bland annat patienter:

  • som behandlas med läkemedel lokalt i blåsan.
  • för katetersättning och kateterbyten. Katetrar byts i första hand hos distriktssköterska.
  • för att lära sig självtappning/RIK (ren intermittent kateterisering).

Uroterapimottagning

Till vår uroterapimottagning kommer bland annat patienter för utredning och behandling av inkontinens och blåsfunktionsrubbningar.

Nå oss på Internet


Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du nu nå oss via Internet.

Du kan förnya recept, av- eller omboka din tid, förnya hjälpmedel, beställa journalkopia och kontakta oss. Du slipper passa telefontider och kan göra dina ärenden när du vill och var du vill via Internet.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 14 maj 2018

Innehållsansvarig: Emma Ganebäck

Publicerad av Åsa Öberg

E-tjänster

Kontakt

Besöksadress

Entré B, entréplan

Postadress

Universitetssjukhuset Örebro
701 85 Örebro

Växel

019-602 10 00

Telefon

019-602 12 27

Fax

019-602 35 51

Telefontid

måndag - fredag, 07:30 - 11:30

Öppettider

måndag - torsdag, 07:30 - 16:30, Lunch 12-12:45
fredag, 07:30 - 13:30, Lunch 12-12:45

Hemsida

http://www.regionorebrolan.se/...

 

Egen vårdbegäran