Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Vården och vistelsen

Vi välkomnar att du är delaktig i din vård och behandling. Förbered gärna frågor hemma om du har möjlighet.

Mat & dryck

Vi serverar frukost, lunch, middag samt mellanmål. Du kan välja mellan flera rätter på dagens meny.

Allergi och infektionsrisk

Många vårdavdelningar har blomfritt på grund av allergi och infektionsrisk. Starkt doftande parfym och röklukt kan också ge allergiska besvär.

Radio/TV

Radio finns vid varje säng. TV och kabel-TV finns i dagrummet på avdelningen. TV finns i vissa patientrum, dock inte på alla vårdavdelningar. Prata med personalen om det finns möjlighet att använda en mobil TV-apparat. Få information om TV- och radioutkanaler inom USÖ.

Rökning

Rökning får endast ske utomhus på särskilt anvisade platser inom sjukhusområdet. Är du tobaksberoende kan vi erbjuda dig rökavvänjningsläkemedel under din vistelse på sjukhuset. Vi erbjuder även rökslutarstöd. Få information om våra regler kring rökning och möjlighet till stöd vid tobaksavvänjning.

Telefon

Det är tillåtet att använda mobiltelefon i allmänna utrymmen på USÖ. I de områden som är skyltade med förbud ska telefonen vara avstängd då medicinsk utrustning kan störas. Fråga personalen vad som gäller på den enhet du vårdas. Det är inte tillåtet att använda mobiltelefonen för ljudupptagning eller som kamera. Information om regler för fotografering, filminspelning och ljudupptagning på USÖ.

Du kan ringa och ta emot samtal på en egen fast telefon vid sängen. Avgiften kommer på din  hemtelefonräkning. För dig som är hörselskadad finns texttelefon att låna via sjukhusets växel. Kort- och mynttelefoner finns i entréer och på några avdelningar.

Internet - WiFi

Det finns ett fritt wifi, gästnätet ”rol-guest”, inom USÖ:s lokaler. Ingen inloggning eller lösenord krävs. Anslutningen gäller en dag i taget.

Vid trådlös kommunikation från mobiler/surfplattor/datorer kan medicinteknisk utrustning störas. Därför ska säkerhetsavståndet till medicinteknisk utrustning på 3 meter respekteras enligt gällande riktlinjer. Fråga personalen vad som gäller på den enhet du vårdas.

Tystnadsplikt/förfrågningar

All personal har tystnadsplikt. Det är du som bestämmer om upplysningar om ditt tillstånd får lämnas ut och i så fall till vilka. Din avdelning har vissa tider för telefonförfrågningar.

Rond

När läkarna går rond på din avdelning har du möjlighet att tala med den läkare som ansvarar för dig. Du kan också be om ett enskilt samtal med din läkare eller annan personal.

Utskrivning

Utskrivning sker direkt efter utskrivningssamtalet med din läkare.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 4 juli 2017

Innehållsansvarig: Anita Pettersson

Publicerad av Eva Overmeer

Vård

Hitta rätt

  • Akut stroke
  • 1177, råd om vård