Den här webbplatsen använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

På besök

Som närstående är du välkommen alla dagar.

Besökstider (utom BB-avdelning) är alla dagar 13.30-18.30. Om barn under 12 år ska komma på besök så kontakta vårdavdelningen först. På BB-avdelningen och neonatal-avdelningen är det fri besökstid för partner och syskon.

Vissa perioder är det dock totalt syskonförbud t.ex. i samband med influensatider. Be förkylda vänner och bekanta att tänka på smittorisken och vänta med att besöka dig.

Telefon

Det är tillåtet att använda mobiltelefon i allmänna utrymmen på USÖ. I de områden som är skyltade med förbud ska telefonen vara avstängd då medicinsk utrustning kan störas. Fråga personalen vad som gäller på den enhet du besöker. Det är inte tillåtet att använda mobiltelefonen för ljudupptagning eller som kamera. Få mer information om regler kring fotografering, filminspelning och ljudupptagning.

För dig som är hörselskadad finns texttelefon att låna via sjukhusets växel. Kort- och mynttelefoner finns i entréer och på några avdelningar.

Allergi och infektionsrisk

Många vårdavdelningar har blomfritt på grund av allergi och infektionsrisk. Starkt doftande parfym och röklukt kan också ge allergiska besvär.

Rökning

USÖ är ett rökfritt sjukhus. Rökning får endast ske utomhus på särskilt anvisade platser inom sjukhusområdet. Få mer information om vad det innebär att USÖ är ett rökfritt sjukhus.

Övernattning för närstående

Närstående som behöver övernatta är hänvisade till hotell/motsvarande och får normalt betala rumskostnaden själva. Om din läkare föreskriver övernattningen gäller särskilda regler.


Sid-funktioner och -information

Sidan granskades den 28 juni 2017

Innehållsansvarig: Anita Lindgren

Publicerad av Anita Lindgren