Du är på Region Örebro läns webbplats.
Läs om hälsa och sjukdomar och var du kan hitta vård. Logga in för att läsa din journal och göra dina vårdärenden.
Här hittar personal inom vård och omsorg relevant vårdrelaterad information, regionala riktlinjer, rutiner och styrande dokument.
Region Örebro läns webbplats för dig som arbetar med regional utveckling i Örebro län.
Ring vår växel 019 - 602 10 00
019 - 602 10 00
Inkommande e-post till regionen@regionorebrolan.se tas emot av registrator vid det centrala diariet.
Därför kan vi inte svara på frågor om:
Vi kan inte garantera säkerheten för e-post, skicka därför aldrig konfidentiella uppgifter via e-post utan använd istället tjänsten 1177 Vårdguidens e-tjänster där du kan nå vården.
Information som sänds med e-post hanteras enligt samma offentlighets- och sekretessregler som för post via brev. Det betyder att de handlingar som kommer in är allmänna och diarieförs enligt gällande regler och bevaras för framtiden.
regionen@regionorebrolan.se
Region Örebro länBox 1613701 16 Örebro
Eklundavägen 1702 17 Örebro
Att leva tillsammans i en parrelation och i en familj kan innebära svårigheter vid olika tidpunkter i livet. Då kan ni vända er till Familjerådgivningen. Vårt mål är att tillsammans skapa möjlighet till förtroendefulla samtal som underlättar förändring.
Familjerådgivningen är till för dig som är 18 år och äldre och som har problem i par- eller familjerelationen och bor i Örebro län.
Måndag-Fredag 08:15-16:30
Länsbor som är 65 år i år och äldre kan nu få sin andra påfyllnadsdos (dos 4).
Tider och platser för Covid-19-vaccination
access_time 2022-05-20 13:25
access_time 2022-05-18 13:40
access_time 2022-05-18 10:15
access_time 2022-05-17 11:49
access_time 2022-05-17 09:23
access_time 2022-05-13 06:49
Det finns många olika orsaker till att gå i familjerådgivning. Här är några exempel:
Sök hjälp tidigt och investera på så sätt i betydelsefulla relationer. Det blir svårare att reda ut problem ju längre ni väntar med att ta hjälp.
Samtalen är frivilliga och vi avsätter ca 1,5 timme. Därefter bestämmer vi tillsammans hur ofta vi ska ses, vanligtvis brukar det vara var annan vecka. Det finns ingen begränsning i antal samtal.
Familjerådgivningen omfattas av särskilda lagar gällande sekretess, uppgiftsskyldighet, anmälningsskyldighet och vittnesplikt. Familjerådgivningen har en särskilt sträng sekretess vilket bland annat innebär att ni har rätt att vara anonyma och att det inte förs några journaler.
För mer information om:
Lagar finns att läsa på Riksdagens webbplats.
Du bokar tid på Familjerådgivningen genom att ringa till oss. Du får aktuell information om våra telefontider på telefonsvararen.
Du uppger ditt ärende och får då ett datum för samtal hos oss. Du har möjlighet att vara anonym, det vill säga behöver inte uppge varken namn eller adress.
Familjerådgivningen har mottagningar i Örebro, Hallsberg, Karlskoga och Lindesberg. Du väljer själv vilken mottagning du vill besöka. Vi erbjuder också samtal via Skype.
Om du inte kan komma på ett bokat besök är det viktigt att du avbokar eller ombokar din tid senast 24 timmar innan besöket. Då ger du någon annan som väntar en möjlighet att få din tid. Om du inte avbokar i tid kostar det 250 kr.
Ett besök hos Familjerådgivningen kostar 250 kr.
Undvik parfym och starka dofter av hänsyn till andra patienter som kan ha andningsbesvär eller allergier.
Har du svårt att förstå eller tala svenska kan du be att få hjälp av en tolk. Det gäller även om du har en hörselnedsättning, synnedsättning eller dövblindhet och behöver tolk.
Tala om att du behöver tolk när du bokar ditt vårdbesök och vilken sorts tolk du behöver. Har du bokat via e-tjänst behöver du höra av dig i god tid innan besöket för att berätta att du behöver tolk.
Tolken har tystnadsplikt. Det betyder att hen inte får berätta något om dig för någon annan. Det kostar dig ingenting att ha tolk eller teckenspråkstolk under ditt vårdbesök.
Tolkning till mitt språk (1177.se)
Tolktjänster vid funktionsnedsättning (1177.se)
Forskningsprojekt på Familjerådgivningen