Du är på Region Örebro läns webbplats.

Logotyp för webbplatsen Logotyp för webbplatsen

Mina besvär har i viss mån påverkat min vardag under en period av 1-2 månader

Besvären kan till exempel handla om att du eller den du oroar dig för är orolig, nedstämd, deppig, har svårt att sova eller har en ätproblematik. Det kan även handla om problem med alkohol, droger, dopning eller spelproblematik.

För dig som inte vill söka vård nu utan vill läsa om råd och stöd eller ställa frågor via en chatt finns olika möjligheter. På flera ställen kan du vara anonym. 

Läsa om olika psykiska sjukdomar och besvär

På 1177.se finns information om psykiska sjukdomar och besvär som ångest och depression. Du får veta vilka behandlingar som finns och råd om var du kan söka hjälp. 

Ringa, mejla, chatta eller läsa mer

På UMO.se kan du kan du till exempel läsa om vad du kan göra för att må bättre i olika situationer eller ställa en fråga. UMO är till för alla mellan 13-25 år. 

Look at pictures, watch videos or read in different languages

At youmo.se you can look at pictures, watch videos and read in English, Arabic, Dari, Somali, Swedish or Tigrinya. Youmo is a site for young persons from 13-20 years of age. 

Alkohol

Till alkohollinjen kan du ringa för att få prata med någon om dina alkoholvanor. Om du föredrar stöd via nätet, kan du i stället besöka alkoholhjalpen.se

Droger

På droghjälpen.se finns information, råd och stöd till dig som funderar på dina drogvanor eller är orolig för någon du bryr dig om. 

Spelberoende (spel om pengar)

På stödlinjen.se får du som spelar hjälp att ändra dina spelvanor genom stöd, tips och råd. Du som är anhörig till en spelare kan också vända dig dit för att få stöd.

Tankar på självmord

Självmordslinjen drivs av föreningen MIND. Dit kan du ringa, chatta eller mejla om du eller någon du känner har tankar på att ta sitt liv.

Föreningar och organisationer som erbjuder råd och stöd

På 1177.se finns en lista med rikstäckande föreningar som erbjuder stöd genom exempelvis information och stödsamtal. Genom att kontakta en förening kan du komma i kontakt med andra som har liknande erfarenheter eller svårigheter som du själv. Du behöver inte vara medlem för att kontakta en förening.

Vill du ha kontakt med vården?

Länk till sidan med uppgifter om hur jag får kontakt med vården.

Hade du nytta av innehållet på denna sida?

Senast uppdaterad: den 2 juni 2020