Region Örebo county Region Örebo county
Search

Paddling

Örebroregionen erbjuder några av landets mest varierade kanotvatten. Du väljer själv om du vill paddla i Vätterns ytterskärgård, eller i sakta mak ta dig ner för den slingrande Nittälven, med vildmarken som närmsta granne.

Det finns många möjligheter att njuta av Örebro läns omgivningar via vatten. Länet bjuder på några av landets mest varierade kanotvatten. Du väljer själv om du vill paddla i Vätterns ytterskärgård, eller i sakta mak ta dig ner för en slingrande älv, med vildmarken som närmsta granne. Några anläggningar längs leden hyr ut kanot och kajak.

I Örebro län finns sex lättpaddlade kanotleder. Forssträckor och kraftverk är tydligt skyltade och upptag finns för landtransporter. Det är också lätt att hyra kanot, se länkar nedan.

För var och en av kanotlederna finns ett etappblad med karta. I bladen finns detaljerad information om sevärdheter och vad du bör tänka på. Länk till lederna finns nedan. 

Allemansrätten ger dig och alla andra möjlighet att komma ut och njuta av vår natur. Men den innebär ett ansvar – det är nödvändigt att visa hänsyn mot djur, natur och mot andra människor.

Allemansrätt_och_vett_kanot.pdf

Sveriges vattensystem är som gjort för ett berikande friluftsliv. I kombination med allemansrätten ger våra skärgårdar, åar och tusentals sjöar fantastiska
möjligheter till kanotpaddling.

Råd och tips till dig som vill paddla.pdf 

Contacts

Johan Karlström

Utvecklingsledare: Natur och friluftsliv

Did the content help you?

Last updated: Friday, April 12, 2024