Fortfarande möjligt att vaccinera dig mot säsongsinfluensa, även om du inte tillhör riskgrupp

Nyhet 2018-12-06

Inventering av influensavaccintillgången vid regionens vårdcentraler visar att det fortfarande finns vaccin kvar, dessutom väntas 3 000 nya influensavaccindoser till regionen denna vecka.

Bedömningen är att kvarvarande doser kommer att räcka såväl till personer som tillhör en riskgrupp och ännu inte hunnit vaccinera sig, som till personer som inte tillhör en riskgrupp.  Det innebär att du som önskar vaccinera dig nu kan göra det, antingen genom att boka tid på sin vårdcentral eller på öppen drop in-mottagning vid Capio Läkargruppen. Influensasäsongen är ännu inte i gång, så det är inte för sent att hinna vaccinera sig.

Läs mer om influensavaccination på 1177.se.

Sidan granskades den 6 december 2018

Innehållsansvarig: Gunlög Rasmussen, smittskyddsläkare