Förmodad debatt om fjolåret samt en positiv trafiknyhet på fullmäktige

Tisdagen den 9 april är det dags för regionfullmäktige, och då ska ledamöterna bland annat behandla årsredovisningen för 2018.

- Nästan alla uppsatta mål har infriats, men det lär bli debatt ändå, säger Torgny Larsson, ordförande i regionfullmäktige.

Under förra året omsatte Region Örebro län cirka 10 miljarder kronor, och investerade ungefär 1,4 miljarder kronor. Totalt arbetar 10 000 medarbetare i någon av Region Örebro läns olika verksamheter.

- och den senaste perioden har vi lyckats öka antalet operationer med 17 procent, invånarna med 4 procent och de anställda med 7 procent. Många, många siffror, och ännu fler blir det på bokslutsdebatten, säger Torgny Larsson.

- Sen en extra knorr. Vi kommer att presentera en bra trafiknyhet i Svealand, avslutar han.

I samband med att regionfullmäktige debatterar årsredovisningen har du som invånare möjlighet att ställa frågor om den i fullmäktigeförsamlingen.

Sidan granskades den 8 april 2019

Innehållsansvarig: Carl Olsson